A Gyilkos Halloween főszereplője a közösségi média káros hatásaira is felhívta a figyelmet.

A 62 éves színésznő is élt vele, de soha többet nem tenné – a plasztikai beavatkozásokat ma már nagyon ellenzi Jamie Lee Curtis. A kétszeres Golden Globe-díjas sztár a legújabb Halloween-film, a Gyilkos Halloween (október 21-től a hazai mozikban) kapcsán több interjút is adott mostanában, és nemcsak az új horrorról, hanem magánéletéről és napjaink irreális szépségideáljáról is beszélt.

Jamie Lee Curtis október 4-én a The Late Late Show vendége volt. Fotó: Terence Patrick/CBS via Getty Images

Amikor a Fast Company újságírója azt kérdezte tőle, mi a véleménye a soha nem látott népszerűségnek örvendő szépészeti beavatkozásokról, Jamie Lee Curtis egyértelműen kijelentette, hogy ez egy olyan út, amelyen soha többet nem indulna el újra.

„Kipróbáltam a plasztikázást, és nem vált be. Ráadásul rá is csúsztam miatta a fájdalomcsillapítókra. De már 22 éve józan vagyok.

A mostani divat, hogy mindenki tölteti és műtteti magát, no meg filterektől függ, és mindent megtesz azért, hogy jobban nézzen ki a Zoom-hívásokon, generációk szépségideálját semmisíti meg. Ha egyszer tönkreteszed az arcod, sosem kapod vissza.”

A producerként is elismert színésznő arról is mesélt, hogyan tudja sikerrel őrizni a magánéletét – annak ellenére, hogy ő maga is jelen van a közösségi médiában, és csak az Instagramon 3,4 millióan követik! Elmondása szerint az a titka, hogy alaposan átgondolja, mit oszt meg az idegenekkel.

„Arra használom a közösségi oldalakat, hogy eladjak dolgokat, és ráirányítsam a figyelmet olyasmikre, amik fontosak számomra. Ennyi. Minden más káros.

Sosem olvastam el egyetlen hozzászólást sem. Hiszem, hogy el tudom végezni a munkám, és lehet magánéletem. Hiszek az egyház és az állam szétválasztásának eszméjében. Hiszem, hogy nem tartozom senkinek semmivel, ha egyszer elvégeztem a munkám – magyarázta. – Nagyon zárkózott életet élek, semmi szükségem a figyelemre. Mire olyan idős leszel, mint én, sok mindenre rájössz – ha elég szerencsés vagy.”

Jamie Lee Curtis azonban a fiatalabb generációkon is rajta tartja a szemét, sőt már írja az újabb gyerekkönyvét! „Ha mozikba kerül a Gyilkos Halloween, folytatom a kisgyerekeknek szánt könyvek írását, az egyik 2023-ban fog megjelenni.” A színésznő a TikTokot is szokta görgetni, ennek kapcsán pedig megjegyezte, hogy „a közösségi média valódi veszélyt jelent a fiatalokra. Olyan, mintha láncfűrészt adnál egy totyogó kezébe. Egyszerűen nem ismerjük a közösségi média hosszú távú mentális, spirituális és fizikai hatását a fiatalabb generációkra. A fiatalok gyötrődnek miatta, mi, akik idősebbek vagyunk, tudjuk, hogy az egész egy hazugság.”

Kiemelt kép: Getty Images