„Megőrültél, mondd, te nő?! Hogy engedheted, te, aki okos, szép, erős vagy?”

Dobray Sarolta regénye, az Üvegfal fojtogató és felszabadtó, szembesítő és erőt adó olvasmány: komplexül mutat be két embert, két elmét, és egy kapcsolatot – Léna és Péter sorsa aprólékosan, a családot, a múltat, a fájdalmat és a döntéseket is végigvezetve ábrázolja: van szeretet, van küzdelem, van ébredés, van döntés, de kell idő, kell támasz, kell remény. És van, amire nincs mentség.

„Megőrültél, mondd, te nő?! Hogy engedheted, te, aki okos, szép, erős vagy? Ez a férfi kiszívja a véredet, az agyadat, a lelkedet, tudod-e még, ki vagy egyáltalán, és ki voltál? Menekülj!” Mondják ezt folyton a kívülről beszélők, akik látnak. De a nő belül van, és belülről minden más. És marad. Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Védekezik. Bánt. És a férfi? Remél. Küzd. Hisz. Szeret. Függ. Birtokolni akar. De ki a vádlott, és ki a vádló? Ki a bántott, és ki a bántó? Ki hazudik és ki nem?

Mindenki sérült, így vagy úgy. Ki úgy, hogy bánt, ki úgy, hogy hagyja, hogy bántsák. Ki végzetesebben, ki kevésbé, ki gyógyíthatóan, ki gyógyíthatatlanul. Van, aki öl a végén, és van, akit megölnek. Talán csak szerencse kérdése az egész…?
Dobray Sarolta egy írói bravúrral szolgál: megpróbálja párhuzamosan a két főszereplő, Léna és Péter szemszögén keresztül követni az egyre örvényszerűbb eseményeket…Az Üvegfal című regény alapjául szolgáló nagy sikerű sorozatot több százezer olvasó követte a nyomtatott Nők Lapja hasábjain kilenc hónapon át, 2020 áprilisától az év végéig.

Szalon PSZICHÉ / A sorozat azért jött létre 2021. szeptemberétől Újbudán, hogy fontos emberi-, társadalmi-, párkapcsolati  életünket meghatározó kérdéseket átbeszélhessék az irodalom segítségével. Az esteken minden alkalommal egy író, egy pszichológus vagy pszichiáter és egy színművész érkezik a Szalonba, és egy könyv kapcsán beszélgetnek. Ennek vendége lesz Dobray Sarolta október 13-án.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár
Helyszín: Mitzi Kávézó
Belépő: 1000 Ft, regisztrációhoz kötött
Regisztráció: anna.irodalmiszalon@gmail.com

A helyszínen a Scolar Kiadónál megjelent kötet megvásárolható és a szerző dedikál.

A rendezvénnyel kapcsolatos további részletek itt találhatók.

Kiemelt kép: Nők Lapja