Szívszorító, ahogy gazdái teljesítették a beteg kutya utolsó kívánságát

Valószínűleg minden gazdi ugyanígy cselekedett volna.

Megható történetet kapott fel a közösségi média az elmúlt napokban, ami nem csoda, hiszen jól megmutatja az ember és kutya közötti különleges kapcsolatot. Valószínűleg mindenki, akinek van kisállata, belegondolt már abba, hogy milyen lenne a kedvence nélkül, mit tenne, ha esetleg elkerülhetetlenné válna a legrosszabb.

Egy a Utah állambeli Salt Lake Ciyben élő párnak szembe kellett nézniük azzal, hogy kutyájuk, Maggie halálos beteg: daganattal küzd. Nehéz szívvel, de meghozták a döntést, hogy nem hosszabbítják meg hűséges kedvencük szenvedését, és hétfőn elaltatják – de előtte még teljesítik az utolsó kívánságát.

Maggie ugyanis imádta a telet, és kölyökkora óta kedvenc játéka volt a hóban hemperegni. Ezért gazdái felhívást tettek közzé a közösségi oldalakon, amiben segítséget kértek, hogy

még utoljára meglepjék kutyájukat egy kupac hóval.

A házaspár azt remélte, hogy össze tudnak szedni talán 40-75 kg közötti mennyiséget, amiért hajlandóak lettek volna fizetni is. A felhívás végül eljutott a a helyi szabadidős parkhoz is, az ott dolgozók azonnal felajánlották a segítségüket (természetesen ingyen), hogy ezzel szépítsék meg Maggie utolsó napját.

Salt Lake Country Parks and Recreation Facebook-oldalán közölt fotók tanúsága szerint egy hatalmas kupac havat adoményoztak a megható célból, amibe egy táblát tűztek „Maggie hava” felirattal. „Ma munkatársaink ledarálták a jeget, konténerekbe és vödrökbe pakolták, a gazdi pedig hazavitte a havat, Maggie hátsó udvarára, ahol a családjával együtt élvezte” – írták. „Szeretetünket és részvétünket küldjük Maggie családjának. Nagyra értékeljük azt a páratlan kiváltságot, hogy egy kis földi mennyországot biztosíthattunk neki.” 

Forrás: people.com
Kiemelt kép: Getty Images