Helyek, amelyekhez az új James Bond-film meghozta a kedvünket

A 007-es ügynök – a világ megmentése érdekében – mesés vidékeken járt.

Bár 18 hónap csúszással, de szeptember 30-án végre mozikba került a 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni. A világ legelegánsabb titkos ügynöke ezúttal is körbeutazta Földet, hogy szembe szálljon a gonosszal, és miközben a 007-es hajmeresztő akciójeleneteit néztük, megakadt a szemünk a háttereken is. Sőt, kedvet kaptunk, hogy mi is ellátogassunk a szebbnél szebb forgatási helyszínekre.

Port Antonio, Jamaica

Fotó: Getty Images

A film azzal kezdődik, hogy Bond – akit most alakított utoljára Daniel Craig – Karib-térségben, Jamaica északkeleti partjainál élvezi az édes semmittevést, hiszen nyugdíjba vonult. Bár a mozi készítői nem erősítették meg, a rajongók úgy sejtik, hogy a filmkockákon a GoldenEye birtok is látható, amely egykor a James Bond karakterét megteremtő Ian Fleminggé volt.

Kalsoy, Feröer-szigetek

Fotó: Getty Images

A titkos ügynök most először látogat a Feröer-szigetekre. A vulkáni eredetű szigetcsoport a merész sziklagerinceivel- és csúcsaival, a szeszélyes időjárásával tényleg akciófilmbe illő, a 007-es szerint pedig akár tömegpusztító fegyvert is rejtegethet itt valaki… Mi inkább az északi fényt csodálnánk meg innen a téli hónapokban.

Matera, Olaszország

Fotó: Getty Images

Martini, gyönyörű nők, jó autók és Olaszország – a korábbi filmekből már pontosan tudjuk, mi mindenért rajong James Bond. A Nincs idő meghalniban a titkos ügynök egy dél-olasz városkába megy munkaútra. A barlanglakásairól híres Materna óvárosa 1993 óta az UNESCO világörökségének része, szóval csak remélni merjük, hogy a repkedő lövedékek csak utómunkával kerültek a jelenetbe.

Cairngorms Nemzeti Park, Skócia

Fotó: Getty Images

2019 júliusában három hetet forgatott a stáb a Skót-felföldön – többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban száguld eszeveszett sebességgel anglia kedvenc titkos ügynöke. Ha arra járunk, mindenképp óvatosabban vezessünk, és szánjunk időt a fenyőerdők, a csillogó tavak és a ritka vadvilág megcsodálására. A Brit-szigetek legszebb parkjaként emlegetett Cairngormsban három síközpontot, sőt több szeszfőzdét is találunk!

Kiemelt kép: Getty Images