Mostantól bárki kibérelheti a különleges szállást a Százholdas Pagonyban.

Egészen pontosan a Micimackó 95. születésnapja alkalmából épült fel a nagyon találó Bearbnb névre keresztelt kicsi, első ránézésre fának látszó házikó, ami az Ashdown erdőben kapott helyet.

A Londontól 50 kilométerre található erdőről úgy tartják, hogy az írót, A. A. Milnét ez a terület ihlette a Százholdas Pagony megalkotásában.

A klasszikus mese illusztrátora, Kim Raymond – aki a ház tervezésében is részt vett – elmesélte, annak ellenére, hogy 30 éve illusztrálja a Micimackót, még mindig nagy hatással van rá, és sokat merít a Disney-produkciókból is. „A Bearbnb úgy kelti életre Micimackó történetét, hogy közben tiszteletben tartja azokat a kalandokat, amelyek 95 éve oly fontosak a Milne-olvasók számára.”

A ház szabályzatában arra kérik a vendégeket, hogy naponta legalább egyszer szunyókáljanak (Fotó: Airbnb)

Eredeti stílusban 

Egyelőre csak két napra kiadó a szállás,  szeptember 24-én és 25-én négy vendég szállhat meg a házikóban éjszakánként 95 fontért (közel 40 ezer forint), akik abban a különleges élményben részesülhetnek, hogy Kim Raymond várja őket. Kim a ház kialakításánál nagyon figyelt arra, hogy a regény eredeti rajzolójának, E.H. Shepardnek a stílusát tükrözze a mackó-otthon.

Micimackó háza teljesen felszerelt, a földszinten egy franciaágy, míg a galérián két egyszemélyes ágy lett elhelyezve.

A társalgó hangulatos ülő- és étkezősarokkal rendelkezik, és ez még nem minden! Az ott tartózkodás alatt a vendégeket vezetett túrára is viszik a Százholdas Pagonyban, mézalapú ételeket ehetnek, illetve különböző micimackós játékokat is űzhetnek. A szállást többek közt így hirdetik: „Tökéletes hely a semmittevésre. Micimackó azt mondta, hogy a semmit tenni gyakran a legnagyobb élvezet”. 

A szállás hirdetésben külön kérik, hogy senki ne nyúljon a “mézes” csuprokhoz, ahogyan házi kedvencet sem lehet vinni a házba (Fotó: Airbnb)

Kiemelt kép: Airbnb