A királyi esküvők illata: ilyen parfümöt viselt Diana, Katalin és Meghan

A hercegnék nemcsak a boldogságban, de virágos illatfelhőben is úsztak.

Lady Diana és Károly herceg negyven éve, Kate Middleton és Vilmos herceg tíz éve, Meghan Markle és Harry herceg pedig három éve állt oltár elé, mégis mind a mai napig derülnek ki újabb és újabb, szépségápolással kapcsolatos részletek a hercegi párok esküvőjéről. A nagy titkolózás oka, hogy a királyi család tagjainak nem illik nyíltan reklámozni márkákat, ám arról végre lehullt a lepel, hogy a hercegnék milyen parfümöt viseltek, amikor kimondták a boldogító igent.

Milyen parfümöt válasszunk a nagy napra? Az illat, amely egy örök életen át arra a pillanatra fog emlékeztetni minket, hogy összekötjük az életünket a szerelmünkkel, hatalmas jelentőséggel bír, éppen ezért sokan nem a kedvenc parfümjüket, hanem egy új illatkreációt fújnak magukra az esküvőjük napján. A jelentések szerint Diana hercegné egy fantasztikus virágos illatra voksolt, amely háromszáz – igen, 300! – virágos esszenciát tartalmazott, Meghan egy friss és citrusos, bergamottal és zöld teával fűszerezett parfüm mellett döntött, míg Katalin gardéniától illatozott.

Lady Diana: Houbigant Quelques Fleurs (100 ml, kb. 65 ezer forint)

Fotó: Ron Burton /Mirrorpix/Getty Images

Rosalind Coward 2004-ben megjelent könyvében, a Diana: A portréban a walesi hercegné sminkmestere, Barbara Daly emlékszik vissza az esküvő előtti készülődésre. Beszámolójában az a momentum is szerepel, amikor a hamarosan hercegnévé váló Diana a nagy nap reggelén a Quelques Fleurs illattal permetezi be menyasszonyi ruháját. A parfüm nyomot hagyott a gyönyörű fehér anyagon, amelyet Lady Diana megpróbált eltakarni. A háromszáz virágesszenciából készülő Quelques Fleurs egy 1912-ben debütált parfüm, így kellőképpen előkelőnek bizonyult egy királyi esküvőhöz.

Kate Middleton: Illuminum London White Gardenia Petals (100 ml, kb 51 ezer forint)

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Katalinnak határozott elképzelése volt arról, milyen parfümöt szeretne viselni, amikor hozzámegy Vilmos herceghez, választását (az Illuminum London White Gardenia Petals illatát) azonban a Harper’s Bazaar információi szerint jóvá kellett hagyatnia a Clarence-házzal is. Szerencsére a királyi család áldását adta a bergamottal, liliommal, gardéniával és jázminnal operáló kreációra. Azon pedig már nem is csodálkozunk, hogy amint nyilvánosságra került a hercegné esküvői parfümjének a neve, az utolsó üvegig elkapkodták.

Meghan Markle: Floris London Bergamotto di Positano (100 ml, kb. 45 ezer forint)

Fotó: Ben STANSALL – WPA Pool/Getty Images

A Hello! számolt be arról, hogy annak idején a Floris Londont – a parfümházat, amely II. Erzsébet királynő esküvői illatát is készítette – bízta meg a királyi palota azzal, hogy alkosson egy egyedi illatot Meghan Markle számára. A brit magazin szerint az esküvőre megálmodott illatkreáció kísértetiesen hasonlít a márka egyik megvásárolható parfümjére, a bergamottot, zöld teát, narancsvirágot és gyömbért tartalmazó Bergamotto di Positanóra.

Kiemelt kép: Getty Images