Jelzáloghitel-felvétel a digitális világban (x)

Így bonyolíthatod le otthonról a lakásvásárláshoz szükséges kölcsön igénylését a GRÁNIT Banknál.

Az álomotthon megtalálása csaknem mindig együtt jár egy nagy összegű, ezért hosszú távon is törlesztési kötelezettséget jelentő kölcsön felvételével. Egy ingatlancélú jelzáloghitel igénylése nem is olyan rég még egyet jelentett egy időt rabló, fiókban való sorban állással, vagy a hitelközvetítővel való hosszadalmas egyeztetésekkel együtt járó procedúrával, ami a jelenlegi járványhelyzetben riasztónak tűnhet. Csakhogy ma már van olyan bank, ahol a lakáshiteligénylés teljes folyamata elvégezhető online, úgy, hogy közben – ha szükséges – számíthatsz a bank hitelügyintézőjének közvetlen (telefonos vagy videós) segítségére is. Így csak a szerződéskötéshez kell személyesen a bankba menned.

A jelzáloghitellel kapcsolatos ügyintézés általában jó pár hetet vesz igénybe, a GRÁNIT Bank digitális innovációi azonban segítenek abban, hogy ez az idő jelentősen lerövidüljön. A felvehető kölcsön összegére például öt percen belül megkapod a választ a bank weboldalán elérhető kalkulátor használatával. Néhány adatot kell csak megadnod élet- és jövedelmi helyzeteddel kapcsolatban, és a kalkulátor megmutatja, milyen összegű hitelt kaphatsz a banktól, s milyen hosszú futamidővel, milyen kamattal és hiteldíjjal, és mindezek eredményeképpen mekkora havi törlesztőrészlettel számolhatsz.

Egy kattintással létrehozhatod ezt követően a saját személyes Digitális Ügyfélfiókodat, amely maximális kényelmet és teljes önállóságot biztosít számodra a hiteligénylés folyamatában. Nem vagy kötve sem munkaidőhöz, sem tanácsadóhoz, akkor és ott éred el és intézed a hiteligényléssel kapcsolatos ügyeket, ahol csak akarod. Az ügyfélfiókot regisztrálók számára kényelmi funkciók sora könnyíti meg a testre szabott hiteligénylést, a változó körülmények figyelembe vételét. A Digitális Ügyfélfiókban további kalkulációkat is végezhetsz, azokat elmentheted, hogy végül az igénylést a legmegfelelőbb alapján nyújthasd be. Ezt a kölcsönösszeget a kalkulációban szereplő kondíciókkal meg is kapod, amennyiben a bevitt adatokat később dokumentumokkal igazolod.

A kölcsönigénylő nyomtatványok kitöltése is roppant egyszerű, az ügyfélfiókban a banki sablonba automatikusan betöltődnek a kalkuláció során már megadott adatok, ehhez csak személyes adataidat és az ingatlan részletes adatait kell hozzáadnod.

A kölcsönigénylő webes nyomtatványok online kitöltése mellett szükséges lesz azonban néhány – online is beszerezhető igazolás feltöltése, illetve az ügyfélfiókodban elérhető tájékoztató és hozzájáruló nyilatkozat letöltése, kinyomtatása és aláírás utáni beszkennelése. További előny, hogy az ügyfélfiókban a sikeres hiteligényléshez szükséges összes dokumentum megtalálható, így elkerülhető az a próbatétel, amit azok összegyűjtése és a sorozatos hiánypótlások miatt elvesztegetett napok, hetek jelentenek. Az ügyfélfiókodban eléred a személyes szakértőd is, akivel telefonon, e-mailben lehet egyeztetni és a felmerülő kérdéseket megbeszélni.

A Digitális Ügyfélfiókban az elektronikusan feltöltött dokumentumokat eredetiben csak a  szerződéskötés napján kell majd bemutatnod, tehát sikeres hitelbírálat esetén csak egyszer kell felkeresned személyesen a bankot, a szerződés megkötésekor. Számítanod kell arra is, hogy a kölcsönszerződés lényeges tartalmát közjegyző előtt tartozás elismerő okirattal kell elismerned, de ezt a bank megszervezi a számodra.

A szerződéskötést a jelzáloghitelek esetében néhány további, általánosan kötelező formalitás is követi, például lakásbiztosítást kell kötnöd a fedezetként felajánlott ingatlanra és igazolnod kell a vásárláshoz szükséges önerő megfizetését is.

A GRÁNIT Lakáshitel nemcsak a digitális hiteligényléssel könnyíti meg életed, a konstrukció – kamatai és a THM (3,99%- 4,57%, akcióban 3,04%- 3,61%*) alapján – a pénzügyi összehasonlító portálok ajánlatai között vezető helyen van, a sikeres hiteligénylés esetén pedig akár 100.000 forint** díjkedvezményre is számíthatsz. Élj a lehetőséggel, ha lakást vásárolsz, tapasztald meg, hogy mennyire egyszerű!