Mert van, amikor a második eskü hozza el az „örökkön örökkét”.

Van olyan pár, aki évekig száműzetésben élt, mert hazájukban nem ismerték el az esküvőjüket, és van olyan, akinek a válás után mástól lett gyereke, mégis visszament egykori szerelméhez. Ebből is jól látszik, a szerelemnek nincsenek szabályai, soha nem lehet tudni, mitől válik sírig tartóvá. A következő párok kétszer is összeházasodtak, de vajon azután is együtt maradtak?

Estée Lauder és Joseph Lauder

Fotó: Getty Images/Ron Galella

A híres kozmetikai márka megalkotója Josephine Esther Mentzer néven született 1906-ban Amerikában. Édesapja Max Mentzer cseh zsidó származású szabó volt, édesanyja, Rose Schotz. Eredetileg Esztinek szerették volna elnevezni lányukat, végül mégis a Josephine mellett döntöttek. Ettől függetlenül mindig Esztinek, vagyis Estéenek (az ékezet azért került be később a nevébe, hogy még franciásabbnak tűnjön) hívták a lányt. Estée rengeteget tanult gyógyszerész nagybátyától, akitől többek közt a krémkészítés fortélyait is elleste. 1930-ban ment hozzá Joseph Lauterhez (pár év múlva változtatták Lauderre nevüket), akivel 1946-ban alakították meg híres cégüket, az Estée Laudert. De ne szaladjunk ennyire előre! Estée és Joseph korábban, 1939-ben hivatalosan elváltak egymástól, amit Estée később azzal magyarázott, hogy karrierje miatt elhanyagolta házasságát, és ez vezetett a szakításhoz.

„Fogalmam sem volt, hogy lehetek egyszerre Mrs. Lauder és Estée Lauder” – mondta annak idején.

Nem sokkal a válás után a Miami Beachre költözött, és az 1933-ban született fiukat, Leonardot is magával vitte. Itt nyitotta meg irodáját a Roney Plazában, termékeit jómódú, ott nyaraló vendégeknek értékesítette. Amikor 1942-ben Leonard mumpszos lett, Joseph meglátogatta őket, és ott újra egymásba szerettek. Olyannyira, hogy még ugyanabban az évben ismét örök hűséget fogadtak egymásnak. Joseph otthagyta a munkáját, csatlakozott felesége üzletéhez, ő felelt a gyártási folyamatokért és a pénzügyekért, míg Estée vitte a fejlesztést és a marketinget. Kezdetben csupán négy terméket árultak, és ők voltak a cég egyetlen alkalmazottai is; éjszaka gyártottak, nappal értékesítettek. 1944-ben megszületett második fiuk, Ronald Lauder, aki arról híres, hogy az ő nevéhez köthető a Lauder Javne zsidó iskolahálózat, és akit 2007-ben a Zsidó Világkongresszus elnökévé is választottak. Estée és Joseph boldogsága egészen Joseph haláláig, 1983-ig tartott. Ezután a híres üzletasszony egyre több időt szentelt a jótékonysági munkának, és pezsgő társasági életet élt. 2004. április 24–én halt meg manhattani otthonában. 

Jean-Claude Van Damme és Gladys Portugues

Fotó: Getty Images/Chris Jackson

A híres színész a 80-as évek közepén ismerte meg a szintén sportos testépítőt. Nagy szerelem volt az övék, amit 1987-ben tartott esküvőjükkel is megpecsételtek, ám öt év múlva mégis szétmentek. Claude ezután Darcy LaPier színésznő, modell párjaként tűnt fel, akit 1994-ben feleségül is vett el Thaiföldön, ám a házasságukat kimondottan viharos kapcsolat jellemezte. Darcy többször is nyilatkozta, hogy a férje nem a hűség mintaképe, és még az is kiderült, hogy szerelme Kylie Minogue-gal is megcsalta, amikor közös kisfiukat, Nicholas van Varenberget várta.

Miután elváltak, Jean-Claude újra találkozott Gladysszel, 1999-ben újraházasodtak, és azóta is együtt vannak, bár elmondásuk szerint, több hullámvölgyön is túl vannak.

Gladys 2015-ben még a válási kérelmet is benyújtotta, amit később visszavont. „A válás csak egy szó, a szerelem pedig egy érzés, nem szabad összekeverni a kettőt. Továbbra is nagyon szeretjük egymást” – nyilatkozta annak idején a színész. Két gyerekük született: 1987-ben Kristopher van Varenberg és három év múlva Bianca Brigitte.

Melanie Griffith és Don Johnson

Fotó: Getty Images/Paul Harris

Melanie mindössze 14, míg Don 22 éves volt, amikor megismerkedtek a The Harrad Experiment című film forgatásán, amiben Griffith édesanyja, Tippi Hedren is játszott. Griffith így emlékezett a napra: „Úgy éreztem, ő a legszebb ember, akit valaha láttam.” Tippi szinte pánikba esett, amikor megtudta, hogy tinédzser lánya egy jóval idősebb férfibe szeretett bele. „Nagyon erős kötődés volt közöttük” – mondta.

Ez a kötődés pedig olyannyira erősnek bizonyult, hogy amikor Melanie betöltötte a 18. életévét, el is jegyezték egymást, majd egy évvel később, 1976-ban házasságot kötöttek Las Vegasban.

Ez az eskü nem tartott sokáig, hiszen 6 hónap múlva fel is bontották házasságukat. Griffith ezután az egykori bokszolóval, Ryan O’Neallel találkozgatott, majd feleségül ment a kubai származású Steven Bauer színészhez, akitől egy fia is született, Alexander Griffith Bauer. Ez a frigy sem tartott sokáig, 1989-ben elváltak. Johnson eközben Patti D’Arbanville színésznőbe szeretett bele, és nekik szintén egy fiuk született, aki a Jesse Johnson nevet kapta. Az 1989 fontos év volt a színésznő életében, akkor ment újra hozzá Johnsonhoz egy szűk körű ceremónia keretében Aspenben, és ugyanabban az évben született meg kislányuk, az azóta híres színésznő, Dakota Johnson is. Sajnos második frigyük sem tartott sokáig, 1996-ban örökké elváltak útjaik, de kapcsolatukat barátokként zárták le. „Ha szereted a gyerekeidet, és meg akarod osztani velük az életedet, ostobaság, ha ellenségeskedsz az anyjukkal” – nyilatkozta Miami Vice sztárja, amit a színésznő is megerősített egy másik interjúban. „Bár szétmentünk, még mindig erős kötelék van közöttünk”.

Sophia Loren és Carlo Ponti

Fotó: Getty Images/Keystone

Sophia 16 évesen találkozott Pontival, akire eleinte csak egy producerként tekintett. Ám ez hamarosan megváltozott és őrülten egymásba szerettek. A 22 év korkülönbség mit sem számított, boldogságuk határtalan volt, de mivel Ponti házas ember volt két gyerekkel, engedélyt kellett kérnie a Vatikántól a váláshoz. Ezt az engedélyt végül nem kapták meg, így 1957-ben Mexikóba mentek, ahol elvált akkori feleségétől, és elvette Sophiát.

Hazatérésük után azonban a újabb problémákkal szembesültek, ugyanis házasságukat nem ismerték el Olaszországban. 

Pontit kétnejűséggel vádolták, Lorent pedig illegális házassággal. Még joguk sem volt együtt megjelenni a nyilvánosság előtt, de mivel nem akartak véget vetni a kapcsolatuknak, elhagyták az országot és sok évig száműzetésben éltek, miközben folyamatosan próbálták az igazukat bebizonyítani. A probléma megoldására tett kísérletek sikertelennek bizonyultak, ezért Franciaországba költöztek, ahol megszerezték a francia állampolgárságot. Ponti volt feleségének is ki kellett váltani a francia állampolgárságot a válás lebonyolítása érdekében,

és végre 1966-ban Sophia és Carlo újra összeházasodtak, immár hivatalosan.

Loren nagyon sokat harcolt, hogy gyerekük születhessen, két vetélés után hormonkezelésen esett át, és bár terhességét ágyban töltötte, 1968. december 29-én megszületett ifjabb Carlo Ponti (a későbbi karmester). Négy évvel később, 1973. január 6-án pedig Edoardo Ponti (aki filmrendező lett). Ponti és Loren nagyon boldogok voltak, imádták egymást, és fél évszázadig együtt maradtak, egészen Carlo Ponti haláláig. Sophia Loren többször is elmondta: Ponti volt a mindene, és örökké szeretni fogja.

Kiemelt kép: Getty Images, Forrás: Women’s Health, InStyle, Vanity Fair, Bright Side, Livingly