Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a hercegek mostohaanyjának, Camillának az első házasságából két gyereke született.

Vilmos és Harry herceg kapcsolata, valamint a köztük egyre csak növekvő feszültség állandó téma a világsajtóban, ellenben az, hogy a hercegek milyen viszonyban vannak a mostohatestvéreikkel, mintha senkit sem érdekelne. Amikor ugyanis 2005 áprilisában Károly herceg feleségül vette Camilla Parker Bowlest, a család még két taggal gyarapodott: Cambridge hercegének és Sussex hercegének egy mostohabátyja és egy mostohanővére is lett, hiszen Kamillának az előző házasságából két gyereke született. A mostohatestvérek, Laura Lopez és Tom Parker Bowles ráadásul olyannyira teljes értékű tagjai a királyi családnak, hogy jó néhány hivatalos eseményen is tiszteletüket teszik, sőt még a hivatalos királyi fotókon is – mint például Vilmos herceg és Kate Middleton esküvői képe – ott pózolnak. Laura és Tom természetesen Harry herceg és Meghan Markle nagy napjára is hivatalosak voltak.

Kamilla gyerekei, Tom és Laura társaságában (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Kicsoda Tom Parker Bowles?

Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Fortnum & Mason

Vilmos és Harry 46 éves mostohabátyja egy kivételesen tehetséges és jól ismert gasztronómiai író, aki már hét szakácskönyvet publikált. A britek többsége nagy valószínűsége látta már őt a tévében vagy hallotta a rádióban, hiszen saját show-ja van, rádióműsort vezet, sőt még egy főzőműsor zsűrijében is feltűnt. Tomnak két gyereke van, Lola és Freddy, akik az első házasságából születtek. Sara Buys magazinszerkesztővel 2018-ban váltak külön az útjaik, miután a férfi – a nemrég rákban elhunyt – Alice Procope újságíróval kezdett randizni.

Kicsoda Laura Lopes?

Fotó: Nick Harvey/WireImage

Tom húga, a 43 éves Laura a Tatler magazinnak dolgozott, mielőtt a művészvilág beszippantotta volna. 2005-ben társalapítója volt a londoni Eleven Galériának, ahol az igazgatói pozíciót tölti be. 2006-ban ment hozzá Harry Lopes könyvvizsgálóhoz, akivel három gyereküket nevelik: Eliza 2008-ban, az ikrek, Gus és Louis 2009-ben születtek. Eliza koszorúslányként vett részt Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-es esküvőjén.

Kiemelt kép: Getty Images