Egy japán férfi több mint 700 női fehérneműt lopott el mosodákból

Egészen pontosan 730 darabot találtak meg az 56 éves tolvaj lakásában, aki nem tagadta bűnösségét.

A beppui hatóságokat először egy meg nem nevezett, 21 éves főiskolai hallgató riasztotta, aki azzal vádolta meg Tetsuo Uratát, hogy augusztus 24-én egy mosodában hat darab fehérneműt csent el tőle – hangzott el a helyi Abema TV-csatornában.  A rend őrei azonnal kiszálltak az 56 éves férfi lakására, ahol 730 darab csipkés, pamut és különböző színekben pompázó alsóneműt találtak. Uratát letartóztatták, aki elismerte a hatóságoknak, hogy nem ajándékba kapta a darabokat – olvasható a Yahoo Japan portálon.

„Évek óta nem koboztunk el senkitől ilyen tetemes mennyiségű bugyit” – mondta az Abema Tv-nek a beppui rendőrség szóvivője, aki azt is elárulta: további vizsgálatokat folytatnak az incidens ügyében.  

Több lopás, különböző férfiak

Az elmúlt években számos más, „nagy horderejű” eset került elő az országban, amikor férfiak loptak női fehérneműt. Idén márciusban Takahiro Kubót, a 30 éves villanyszerelőt azzal vádolták meg Szaga városában, hogy tizenéves lányoktól lopott fehérneműt, számszerűleg 424 darabot.

Takahirót szerencsétlenségére éppen lefilmezték, miközben egy ruhaszárítóról próbált meg elcsenni egy kiakasztott fürdőruhát.

Korábban, 2019-ben a rendőrök azonnal letartóztatták az akkor 40 éves Toru Adachit, aki 10 női fehérneműt vitt el egy érmés mosodából, jelentette a Japan Today híroldal. A házkutatás során a férfi lakásáról több mint 1100  fehérnemű került elő, amit az ágya alatt találtak meg.

Bugyit automatából

A szigetországban egyébként óriási keletje van a bugyi-automatáknak is, amiből úgy lehet használt fehérneműt vásárolni, mint egy másik gépből rágót, üdítőt vagy sült krumplit. Ezeket az automatákat úgy hirdetik, miszerint használt bugyik vannak elrejtve benne, de valójában a legtöbb gépen feltüntetik, hogy csak úgy vannak gyártva, mintha használtak lennének, akárcsak a szaggatott pólók vagy farmerek. Az automatáknak nagy sikerük van, leginkább a külföldi turisták között. A fétis trend nem új dolog Japánban, persze valódi használt darabokkal.

Online biznisz

„A törvény most nagyon szigorúan jár el a használtbugyi-kereskedelemmel kapcsolatban. Néhány üzlet errefelé használt bugyit árult – nem feltétlenül automatákból –, de a rendőrség lecsapott rájuk. Nem tartóztatták le az üzlettulajdonosokat, de megmondták nekik, hogy ne vegyenek meg több mosatlan bugyit a kiskorú lányoktól” – mesélte pár évvel ezelőtt egy nevét elhallgatását kérő bolttulajdonos egy újságírónak, és a férfi azt elárulta, aki nem tartja be az előírást, súlyos bírságra számíthat.

Ennek ellenére a bugyi-biznisz ugyanúgy megy, csupán annyit változott, hogy online zajlik a termék kínálata, megvétele.

Egy érdekesség: a japán „használt fehérnemű” kifejezésre vonatkozó keresés 683 000 találatot eredményezett hét évvel ezelőtt a Yahoo Japanon, ami minden bizonnyal azóta csak növekedett. Több weboldal és több közösségi oldal fényképprofilokat kínál, kiegészítve minden fehérneműt árusító nő állítólagos életkorával, foglalkozásával és méreteivel. Tehát az üzlet pörög, és állítólag, minél inkább viseltes a darab, annál kelendőbb a vevők körében.

Ám, ha azt hinnénk, hogy a bizarr fehérnemű őrület kizárólag japánban van jelen, akkor tévedünk, ugyanis az Egyesült Államokban (sőt hazánkban is találni hasonló hirdetéseket) is egyre szaporodnak a fehérneműlopások. Júliusban az Associated Press arról számolt be, hogy

az alabamai rendőrség több mint 400 bugyit talált egy 27 éves férfi otthonában,

akit korábban már megvádoltak azzal, hogy nyilvános mosodákból lopja a nők fehérneműit. A hatóságok szerint számos más, egymástól független eset is történhetett az országban, amiről nem érkezett bejelentés.  

Mi lehet az oka a fétisnek?

Több elmélet is van ezzel kapcsolatban, de az egyik legvalószínűbb, hogy tinédzserkorban alacsonyabb az ingerelhetőségi küszöb, ezért a serdülő fiuknál, akár egy harisnyás láb, egy bugyi látványa, de a vágyott lány illata is beindíthatja a szexuális fantáziát. Ezek a fiatalkori fixációk aztán erős élményként mentődnek el, majd örömszerzés során előjönnek. Felnőtt korban az emlék felidéződik, de az évek múltával egyre halványul és nagyon valószínű, hogy a bugyi gyűjtögetőknél az emlékek tompulása valamiért nem következett be.

Kiemelt kép: Getty Images