Amikor a kinn és a benn határa elmosódik (x)

Ahogy korábban mindig, a C&A az idén is fél évvel az aktuális szezon előtt mutatta be új kollekcióját, így májusban már láthatták az európai sajtó divattal foglalkozó újságírói az őszi-téli modelleket.

De a hagyományokat az utóbbi években csupán ennyiben követheti a cég, hiszen magát a bemutatót, azt az érdekes koncepciót, amely reflektál az elmúlt időszakra, online térben figyelhettük. A kollekciót mintegy útvonalként alkották meg, amelyben bent is és kint is zajlik az élet. A nőknek szóló őszi-téli modellek három fő témája is ezt az utat vette alapul.

Galéria | 9 kép

Amikor a kinn és a benn határa elmosódik (x)

Amikor a kinn és a benn határa elmosódik (x)

Fotó megosztása:

Fő vonulatok

A Dreaming away témával a C&A feleleveníti korábbi életünket, amelyet a nyitott térben éltünk, miközben bent vagyunk. Felfedezhetünk festői tájakra és vidékekre emlékeztető részleteket, csavart mintákat és strukturált szöveteket, ezzel is érzékeltetve a kinti környezetet. A színpaletta természetes és világos: lágy kékek, rózsaszínek, pasztell sárgák határozzák meg. Az Out the Door kollekció többek között az aktív ruházatra emlékeztető szabászati elemekkel viszont kiviszi a benti világot. A steppelt szettek, takarószerű kabátok, mellények, stólák, és a kockás minták kényelmes, de trendi réteges megjelenést garantálnak, ami kulcsfontosságú a felsőruházat esetében. A Poptimism téma a legjátékosabb kollekció a télre: lehetővé teszi számunkra, hogy örömünket leljük a divatban, és újragondoljuk a ruhásszekrényünket, merész párosításokat alkotva. Világos színes virágnyomatok, pliszírozott darabok, és a legfontosabb elem, a mellény egészíti ki a kollekciót, melyben a fenntartható alapanyagból készített farmert sokféle stílussal kombinálják.

Fontos a fenntarthatóság

A C&A számára már régóta fontos a fenntarthatóság eszméjének kiszélesítése, egyszerűbb elérhetősége, ezért a termékeinek 67%-a már ma is környezetbarát technológiával készül. Az új holmiban is ott van a régi, ha az újrahasznosított alapanyagból készül. Járjunk olyan öltözékekben, amelyek valóban környezet- és emberbarátnak mondhatók. Itt az idő, hogy a fenntartható divat legyen az új mérce. A C&A kínálatában többféleképpen is megtalálhatók a fenntartható kollekciók: újrahasznosított anyagokból készülnek, vagy biopamutból, víztakarékos technológiával, illetve kíméletes módszerekkel előállított termékeket vásárolhatunk.

A fenntarthatóság másik lényeges aspektusa a körkörösség, vagyis azokat a modelleket, amiket már nem szeretnénk viselni, juttassuk vissza a céghez. Ideje, hogy viseletünk tükrözze a változást, amelyet a világban látni szeretnénk.