Sarah Hardingre, a mellrákban elhunyt énekesnőre emlékezünk

A Girls Aloud énekesnője 39 éves volt, 15 hónapon át küzdött a rák ellen.

Sarah Harding tavaly jelentette be, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála, és elárulta azt is, hogy az orvosa szerint nem éri meg a következő karácsonyt. A sokkoló hírt követő hónapokban az énekesnő példamutató bátorságról és kitartásról tett tanúbizonyságot, küzdelméről és érzéseiről folyamatosan beszámolt a követőinek. Márciusban megjelent önéletrajzi könyvében azt írta, azért döntött úgy, hogy felvállalja betegségét a nyilvánosság előtt, mert így talán azok, akik bizonytalanok azt illetően, hogy kell-e orvoshoz fordulniuk, időben megkapják a segítséget, és legyőzhetik a rákot.

Vasárnap édesanyja posztolta Sarah Instagram-oldalára a megrendítő üzenetet:

„Összetört szívvel osztom meg veletek, hogy gyönyörű lányom, Sarah elhunyt. Sokan tudjátok, hogy Sarah a rák ellen harcolt, és azt is, hogy milyen erősen küzdött a diagnosztizálástól az utolsó napjáig.

Ma reggel békésen távozott közülünk. Szeretném megköszönni mindenkinek a kedves támogatást, amelyet az elmúlt évben nyújtott – Sarahnak ez rengeteget jelentett, nagyon sok erőt és biztonságérzetet adott neki az, hogy tudta, mennyien szeretik. Tudom, hogy nem szeretné, ha úgy emlékeznének rá, mint aki egy szörnyű kór ellen harcolt – egy fényesen ragyogó sztár volt, és azt remélem, hogy így fognak rá emlékezni. Marie”

A közösségi médiában sorra jelennek meg a megemlékezések róla, nemcsak azoktól, akik ismerték, hanem azoktól a rajongóktól is, akik ugyan sosem találkoztak vele, de figyelemmel kísérték utazását a sztárrá válás rögös útján. Mint sok más tehetséges énekes, ő is klubokban és bárokban kezdte a karrierjét, meghallgatásról meghallgatásra járt annak reményében, hátha bekerülhet valamelyik televíziós tehetségkutató műsorba, amelyek virágkorukat élték az ezredfordulón. Szerencsét próbált a BBC Fame Academy és az ITV Popstars: The Rivals című show-jában is, utóbbi által 2002-ben került be abba az ötfős lánycsapatba, amely aztán az elmúlt húsz év legsikeresebb brit csajbandája lett.

A Girls Aloud tagjai így búcsúztak Sarah Hardingtől

„Gyönyörű Sarah, annyira fáj – írta Kimberley Walsh az Instagramján három, Girs Aloud-időkben készült fotó alá. – Úgy ébredni, hogy tudom, már nem vagy köztünk, képtelenség elviselni. Hallgatni a ragályos kacagásodat az egyik kedvenc dolgom volt a világon. A személyiséged olyan ragyogó volt, és olyan nagyon tudtál szeretni, élni és nevetni. Sok erőt kívánok mindazoknak, akik gyászolnak. Kettéhasadt a szívem.”

Kimberley posztja után Nadine Coyle és Nicola Roberts is megrendültségét fejezte ki. Nadine egy csodálatos fotót osztott meg Instagramján, amelyen Sarah szívből nevet: „Végtelenül elkeseredett vagyok. Képtelen vagyok azokra a szavakra gondolni, amelyekkel ki tudnám fejezni, mit érzek ez iránt a lány irányt, és mit jelent ő nekem!! Tudom, hogy sokatok érez még így. Egyelőre annyit tehetek, hogy szeretettel gondolok rátok!!!”

Nicola több közös képet posztolt, amelyen Sarah-val látható. „Elképesztően szomorú vagyok, és nem tudom elfogadni, hogy eljött ez a nap. Fájdalom van a szívemben, és azok a napok járnak az eszemben, amelyeket együtt éltünk át. Különösen ennek a kemény múlt évnek a napjai, miután diagnosztizálták, az új emlékeinket erősen a szívembe zártam. Sok mindent tudtam volna mondani, de először túl személyesnek tartottam őket ahhoz, hogy posztoljam is. Aztán eszembe jutott, hogy milyen sokan gyászolják őt. Egy részem – vagy egy részünk – nincs többé itt, és ez elképzelhetetlen, fájdalmas és iszonyatosan kegyetlen. Imádná az üzeneteiteket – írta. – Electric girl, mennyit adtál nekünk. Mindent megtettél, és végig mosolyogva. Ma reggel, mielőtt megtudtam, mi történt, egy fehér pillangó elrepült az ablakom előtt – biztosan te voltál.”

Cheryl Cole hétfő délutánra szedte össze gondolatait, az alábbi sorokat írta az Instagramjára. „Bár tudtuk, hogy ez a nap el fog jönni, mégsem találom a szavakat az érzésre, amit amiatt érzek, hogy a ragyogó, egyedi, őrült, különc, kedves és melegszívű lányunk eltávozott. Ahogy próbálok evickélni a hitetlenség és az elmúlás fájdalmasan furcsa és rettenetesen ismeretlen hullámain, szeretném kifejezni részvétemet a Girls Aloud-rajongóknak. Olyan sokáig alkottunk egy hatalmas családot, és olyan sokatokat ismerünk név szerint. Csak szerettelek volna biztosítani titeket arról, hogy a szeretetetek és a támogatásotok rengeteget jelentett Sarah-nak a legsebezhetőbb időszakában. Olyan hálás volt, és tényleg feldobtátok őt akkor, amikor a leginkább szüksége volt rá. Tudom, hogy sokakat mélyen megráznak Sarah távozásának körülményei… Szeretettel gondolok rátok. Szeretünk, Sarah… jó utat.”

Kiemelt kép: Getty Images. Forrás: Grazia, Times, Sky News