Maria Anunciata hercegnő másodszorra mondta ki a boldogító igent

A liechtensteini hercegnő meseszép fehér ruhában sétált az oltár elé, hogy másodszor is igent mondjon a szerelmének.

Margaretha luxemburgi hercegnő és Miksa liechtensteini herceg lánya, a 36 éves Marie Anunciata először június 26-án, egy szűk körű polgári ceremónián ment férjhez Emanuele Musini üzletemberhez az olasz Gubbio városához közeli Villa Della Tenuta di Fassiában. Múlt szombaton az ifjú pár másodszorra is összekötötte az életét, a bécsi Schottenkirchében tartott egyházi szertartásra pedig a menyasszony egy fehér szaténkreációt választott, amelyet a puffos ujjrész tett igazán különlegessé. Ruháját a Valentino divatház tervezte, tiarája pedig Habsburg örökség.

Az esküvőre persze rengeteg prominens személyiség volt hivatalos, többek között Stefánia luxemburgi hercegné, Guillaume luxemburgi herceg, Jekatyerina hannoveri hercegnő és Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné.

A menyasszonyt öt tündéri koszorúslány kísérte, akik szintén fehér szaténruhát viseltek, a szettjüket zöld szaténszalagok és virágkoronák tették teljessé.

Maria és Emanuele a boldogságtól kicsattanva sétált ki a templomból, és lelkesen integettek a rajongóknak, hogy aztán a lagzi helyszínére siessenek. A párt lovashintó vitte a Sacher Hotelhez.

Bár Maria Anunciata nem is egy, hanem két királyi család tagja, a kényelmes hercegnői lét helyett a karrierépítést választotta, mára elismert múzeumi kurátor vált belőle. Dolgozott a párizsi Cahiers d’art művészeti és irodalmi folyóiratnál, és 2016-ban részt vett annak a retrospektív Picasso-kiállításnak a szervezésében, amelyet a festőművész és Jean Cocteau római útjának 100. évfordulója alkalmából nyitottak. Maria Anunciata jelenleg saját, független projektjein dolgozik, Párizs és New York között ingázik, mivel újdonsült férjét a munkája Amerikához köti. Az Emanuele által alapított Pillo Healh a mesterséges intelligencia segítségével támogatja az embereket, hogy egészséges szokásokat vegyenek fel. Bostoni székhelyű cégének éves árbevétele 3,8 millió dollár (1,1 milliárd forint).

(Kiemelt kép: Getty Images)