Hogyan lehet lenyűgöző, természetes hatású és egészséges a szőkére festett vagy világosított haj?

Veled is előfordult már, hogy hajfestés után a színeredmény nem olyan lett, mint amilyet vártál? Töredezett már a hajad szőkítés miatt? Kipróbálnád a francia balayage technikát, természetes átmenetre vagy platinaszőkére vágysz, de félted a hajkoronád egészségét?

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

A hajvilágosítás kihívás, még professzionális körülmények között is. A fodrászok a legegészségesebb megjelenésű haj festésekor vagy szőkítésekor is szembesülhetnek a haj töredezésével és megbízhatatlan, előre nem látott színeredményekkel. Márpedig ha hajszínváltoztatás mellett döntesz, nemcsak a kívánt árnyalat elérése a cél, hanem a hajad minél egészségesebb állapotának megőrzése is. A jól eltalált szín és a megfelelő ápolás azonban még csak fél siker, és az sem mindegy, hogy természetes hatású szőke vagy világos frizurára vágysz, esetleg rendkívüli színhatásra.

A francia balayage techikával például az egészen kifinomult hatástól az extrémebb végeredményig sok mindent elérhető. Legfontosabb ismertetőjegyei a természetesség, a semlegesítés és a ragyogó fény. Egy rendkívül változatos eredményeket biztosító világosítási technikáról van szó, ami a lágy, ragyogó balayage-tól, a lenyűgözően elegáns, nem kívánt csíkos hatás mentes, kifinomult szexi színeredményeken át, a meleg tónusok nélküli látványos, extrém szőkítésig bármire képes. Nem véletlen, hogy ez a fodrászok és vendégek által is kedvelt világosítási technika az utóbbi években meghódította az egész világot, és a legtöbben, akik világosabb vagy szőke hajra vágynak, ezt a módszert választják. Ahhoz, hogy tökéletesen természetes hatású legyen a végeredmény és a hajadat se vegye igénybe, elengedhetetlen, hogy profi szakember készítse el a frizurádat.

„A French Balayage egy igazán finom színátmentet biztosító személyre szabott szabadkezes melírozási technika. Maximum 2-3 színmélységnyi különbséget készítve a legtermészetesebb hatásokat tudjuk elérni. Extrém esetekben lehet ennél magasabb színmélységet használni, de azt már nem hívom French Balayage-nak. A technikának köszönhetően igazán szabadkezet kap a fodrász, aki kreatívan tudja a vendég arcához és hajformájához készíteni a French Balayage-t. Előre megtervezett leválasztásokkal dolgozunk a hajon, amit többféle technikával viszünk fel, így lehet egyedi minden egyes frizura. Általában a leválasztott tincsek külső széleit világosítom, ezután minden esetben történik egy árnyalási eljárás a kívánt árnyalatban, ami a legjobban áll a vendég természetes adottságaihoz. Ez adja meg a végső csillogást és fényt a hajszínnek. Ezt a technikát elkészíthetjük majdnem minden hajszínben a lehetőségeknek megfelelően.” (Kucsera Zsolt L’Oréal Professionnel Nagykövet)

Mitől függ a világosított haj színe?

A világosított haj színe több tényezőtől függ. Többek között a haj porozitásától, töredezettségétől, sőt, az sem mindegy, mennyi fém rakódott le a hajrostok belsejében. Mindannyiunk haja tartalmaz fémeket, amelyek a vízvezetékekben található víz okozta erózió miatt kerülnek a hajszálainkba – a magasabb fémszint nem jelent egészségügyi kockázatot –, és ezek a fémek, különösen a réz, okozhatják a haj töredezettségét, károsodását, amelyek aztán a festés, balayage vagy világosítás során reagálnak az oxidálószerekkel. A haj töredezését, valamint a bizonytalan, előre nem látott színeredményeket a hajrostok belsejében, nem pedig a hajszálak felszínén lerakódott fémrészecskék okozzák. Minden hajmosás alkalmával újabb fémrészecskék rakódnak le a hajban, és minél porózusabb a haj, vagyis kevésbé rugalmas és hajlamosabb a töredezésre, annál több fémrészecske kerül a hajrostokba, mivel szivacsként szívják azokat magukba. Így fordulhat elő, hogy nem a kívánt színeredményt látod a tükörben vagy az, hogy a hajad még töredezettebbé válik a kémiai anyagok hatására.

Hajméregtelenítés és Glicoamine

A rendszeres és megfelelő hajápolás mellett szerencsére létezik egy új megoldás arra, hogy a hajad lenyűgöző szőke árnyalatokban pompázhasson és egészséges maradjon hosszú távon. A L´Oréal Professionnelnél az Ioanninai Egyetem közreműködésével folytatott 7 évnyi kutatás után rájöttek, hogyan lehet megbízhatóan megvédeni a hajat, a bonyolult eljárások során is úgy, hogy álmaid frizurája valósággá válhasson.

A megoldás a Glicoamine nevű molekula, ami elég kicsi ahhoz, hogy behatoljon a hajrostokba és semlegesítse a fémeket. Amint ez a fémionokat semlegesítő kémiai vegyület bejut a hajba, azonnal körbefogja és megköti a fémrészecskéket, még akkor is, ha azok hajroston belüli elhelyezkedése egyenetlen. Ez egy igazi áttörés a professzionális festés, balayage és szőkítési szolgáltatások terén, garantált eredménnyel, a Glicoamine-nak hála a hajad fényesebb lesz, a színe pedig ragyogóbb. Ezzel a korszakalkotó innovációval, a L’Oréal Professionnel laboratóriumai által kifejlesztett új Metal Detox technológiával még magasabb szintre emeli a hajfestési, balayage és szőkítési szolgáltatások színvonalát. De hogyan történik mindez?

Metal Detox a gyakorlatban

A hajrostok belsejében található fémrészecskék semlegesítése céljából a L’Oréal Professionnel kifejlesztett egy 3 lépéses professzionális kezelést, ami a hajrostokban lévő fémrészecskéket semlegesíti. A Metal Detox kezelés elismert kutatók és 3 nemzetközi hírű fodrász felügyelete melletti tesztelése során összesen 102 műszeres teszt és több mint 1000 in vivo teszt elvégzésére került sor. A tesztelések során kiderült, hogy a kezelés nagymértékben csökkenti a hajtöredezés kockázatát a hagyományos samponokkal ellentétben (Műszeres teszt: Metal Detox előkészítő ápoló + technikai szolgáltatás + sampon), és megbízhatóvá teszi a színeredményt, illetve semmilyen módon nem befolyásolja a szőkítés mértékét vagy a pigmentek hatáskifejtését a hajrostokban.

Ez a tökéletes hajfestési, balayage és szőkítési eredményeket garantáló három lépés a szalonokban végezhető el, itthon Hajas László, Zsidró Tamás, Dudás Attila, Zsiga Renáta és Kucsera Zsolt szalonjaiban van lehetőséged kipróbálni a kezelést. A szakemberek elsőként az előkészítő hajápolót viszik fel, ami semlegesíti a fémrészecskéket. Ezt követően a krémsamponnal megtisztítják a hajad, majd a hajvédő ápolót használják, ami segít megelőzni a nem kívánt részecskék újbóli megjelenését a hajban. A kezelés következtében a hajtöredezés kockázata jelentős mértékben csökken, a színeredmény tökéletesen megbízható és a termékek semmilyen módon nem befolyásolják a szőkítés mértékét vagy a hajfestékek pigmentjeinek lerakódását. A kezelés tartósabb színeredményeket és intenzív fényt biztosít a hajnak. 

Nézd meg a galériát, a képek önmagukért beszélnek!

Galéria | 15 kép

Hogyan lehet lenyűgöző, természetes hatású és egészséges a szőkére festett vagy világosított haj?

Hogyan lehet lenyűgöző, természetes hatású és egészséges a szőkére festett vagy világosított haj?

Fotó megosztása:

Ha szeretnéd megváltoztatni hajszíned, de úgy, hogy az természetes hatást keltsen, a French Balayage ideális választás lehet a számodra, legyen a hajad akár szőke, akár barna. A hazai L’Oréal Professionnel szalonokban kipróbálhatod a személyre szabott, kétlépéses French Balayage-t is, ami minden nőnek kifogástalanul áll. Ráadásul a Metal Detox mellett megújult a szőkítő anyag termékcsaláduk is, és bevezettek egy új szőkítőt is, ami már 9 árnyalat világosítására képes. Így a szalonokban akár mesés, teljesen platina szőke hajat is kérhetsz a fodrásztól.

Az otthoni utóápolás is fontos

Mivel a hajrostok a technikai szolgáltatásokat követően porózusabbakká válnak, a fémrészecskék könnyebben lerakódnak bennük, így a haj védelme a szalonlátogatás után is különösen fontos. Éppen ezért a szalonkezelés után ajánlott a piacon egyedülálló viszonteladási Metal Detox termékek otthon is használni. Ezek megóvják a hajat a nem kívánt részecskék újbóli lerakódásától, és megőrzik a festett haj színének káprázatos fényét.

„A szőke haj mindig egy kicsit több odafigyelést igényel. A L’Oréal Professionnel Metal Detox szalonszolgáltatás mellett mindenképpen ajánlom a termék otthoni használatra javasolt hajápolóját, ezzel még jobban ki tudjuk tolni a Metal Detox hatását. Személyes kedvencem továbbá a hajápolók közül a hajban maradó hővédő. Ebből a típusú ápolóból tudunk javasolni krémet, valamint spray verziót. Vendégeim is nagyon kedvelik ezeket, hiszen nagyon egyszerű és praktikus a használatuk. Ezek kiválasztásánál fontos a hajtípusnak megfelelőt használni. A diagnózis során tudjuk megállapítani a haj vastagságát, típusát és esetleg ha van, a porozitási szintet. Ez segít a döntésben, hogy megállapítsuk azt, hogy elegendő csak a haj hidratálása vagy a belső szerkezetét is kell kezelnünk.” (Kucsera Zsolt L’Oréal Professionnel Nagykövet)

A sűrű textúrájú, könnyen felvihető és leöblíthető sampon semlegesíti a fémrészecskéket, míg a pakolás megakadályozza azok újbóli lerakódását. A Metal Detoxnak lágy citrusos, valamint pézsma tónusokkal keveredő fás illata van, ami mindenkit elvarázsol. A termékek illatkompozíciójának megalkotója a professzionális, finom illatok szakértője, Frederique Terranova.

A viszonteladási Metal Detox termékek ugyanolyan professzionális formulával rendelkeznek, mint a fodrászok által használt technikai termékek. Ugyanúgy szulfátmentesek – helyette lágy felülettisztító anyagokat tartalmaznak, amelyek gyengéden tisztítják a kémiailag igénybevett hajrostokat –, és ugyanolyan kíméletesen hatnak a festett, melírozott és szőkített hajra. A hajfestő, balayage és szőkítő szolgáltatások során alkalmazott professzionális formulával azonos összetétel tökéletes ápolást nyújt a hajadnak otthon is.

Amennyiben Te is szeretnéd kipróbálni a Metal Detox szalonszolgáltatást vagy esetleg felkeltette az érdeklődésed a Francia Balayage, keresd meg a hozzád legközelebb eső L’Oréal Professionnel szalont a salon-expert.hu weboldalon.