A természet a legnagyobb mémgyáros.

A természet lenyűgöző, csodálatos, tiszteletre méltó – és néha elképesztően vicces. A Comedy Wildlife Photography Awards pont ezeket a lencsevégre kapott humoros pillanatokat díjazza, a 2021-es döntős fotók láttán pedig a hasunkat fogjuk a nevetéstől.

A döntőbe 42 fantasztikus fotó került be, a finalisták között zsörtölődő madarakat, táncoló majmokat és kacagó kígyót is találunk. A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, a comedywildlifephoto.com oldalon október 21-ig adhatjuk le a voksunkat a számunkra legkedvesebb képre, a szavazók között pedig egy iPadet is kisorsolnak.

„Felülmúlták a várakozásainkat a beérkezett pályázatok, mind a számukat, mind a minőségüket tekinve: több mint hétezer fotót neveztek a világ minden tájáról. Ez elképesztő szám, különösen egy pandémia idején – mondta Paul Joynson-Hicks, a Comedy Wildlife Photography Awards társalapítója. –

Az, hogy ennyi pályázat érkezik be hozzánk évről évre, jól mutatja, hogy mennyire érdekli az embereket a vadvilág, amely hihetetlenül vidám, és aminek nagyon fontos annak megóvása. Éppen ezért mindent meg kell tennünk a védelmében.”

Mi nem tudjuk eldönteni, melyik a legviccesebb a döntős képek közül – bár a szívünk a magyar nevező, Kránitz Roland ürgefotói felé húz –, így rögtön tízet mutatunk közülük.

A kacagó kígyó

Fotó: Aditya Kshirsagar, India

Hétfő reggeli hangulat

Fotó: Andrew Mayes, Dél-Afrika

Fuvolista ürge

Fotó: Kránitz Roland, Magyarország

Tánc a dicsőségig

Fotó: Sarosh Lodhi, India

Mr. Kuncogó

Fotó: Martina Novotna, Egyesült Királyság

Hogy nyílik ez az átkozott ablak?

Fotó: Nicolas de Vaulx, Franciaország

Azt hiszem, vége a nyárnak

John Speirs, Egyesült Királyság

Ideje iskolába menni

Fotó: Chee Kee Teo, Szingapúr

Túl szexik vagyunk ehhez a strandhoz

Fotó: Joshua Galicki, USA

Jaj!

Fotó: Ken Jensen, Egyesült Királyság

Kiemelt kép: ©Kránitz Roland/Comedywildlifephoto.com