A holnap mézesmadzagja és tanévkezdés szorongás nélkül a Nők Lapja Évszakok őszi számában

Miért nem érdemes halogatni? Hogyan kezdhetjük nyugisan a sulit? Milyen az élet egy jurtában? Milyenek a legújabb terápiák, amik reményt adnak egy jobb életre? Hogyan ápoljuk megfelelően a hajunkat? Az utóbbi kérdésre 10 oldalas mellékletben adunk választ a sok-sok érdekes cikk és interjú mellett a szeptember elsején megjelenő lapszámunkban.

„Lapozz bele” a Nők Lapja Évszakok 2021/03. számába a képre kattintva!

Galéria | 15 kép

A holnap mézesmadzagja és tanévkezdés szorongás nélkül a Nők Lapja Évszakok őszi számában

A holnap mézesmadzagja és tanévkezdés szorongás nélkül a Nők Lapja Évszakok őszi számában

Fotó megosztása:

Mindjárt jobb lesz

Csak ezt a hetet éljem túl, a jövő hét könnyebb lesz – magyarázom a barátnőmnek, miért is nem tudok vele mostanában találkozni. Kis csend a vonal végén, majd közli, hogy évek óta mondogatom ezt a mondatot. És igaza van.

Miért gondoljuk, hogy a holnapot el kell érni ahhoz, hogy jobb legyen? Mintha a ma csak felkészülés, edzőtábor lenne a nagy siker, az örömteli, nyugodt élet előtt. Mikor jön el a nyugis része, amit annyira várunk? Amikor elolvassuk az ágyunk mellett felhalmozott könyveket, amikor beleférünk az eleve kicsinek vett ruhába, amikor hetente háromszor futunk, amikor megírjuk a könyvet, amiről kamaszkorunk óta beszélünk? Ha így folytatjuk, soha.

Várunk valamire, ami majd be fog következni, de mindig csak jövő időben beszélünk róla. Én mondjuk nem okoskodhatok a témában, hiszen világéletemben nagy halogató voltam, tökéletesen megértem Scarlett O’Harát, hogy ma nem, majd holnap gondolok rá. Holnap új nap virrad. De az miért lenne könnyebb?

Az elmúlt másfél év, ha másra nem, arra megtanított, hogy nem minden úgy alakul, ahogy tervezzük, hogy jöhet olyan akadály, amit nem láttunk jönni, és a halogatásnak bizony ára van. Ebben a számunkban mutatunk jó példákat, egy négygyermekes családot például, akik belevágtak álmuk megvalósításába, és most egy szépséges helyen élnek jurtában, harmóniában a természettel, boldogan. Hozunk sok jó hírt is, például hogy sosem látott gyorsasággal fejlődnek a terápiák, és eddig gyógyíthatatlannak hitt betegségek is kezelhetők lettek. A gyerektéma fontos – hiszen ott aztán tényleg nincs idő a halogatásra –, az őszi iskolakezdésről szakembereket kérdeztünk, mivel tudjuk a stresszelő iskolásoknak könnyebbé tenni ezt az időszakot.

Én, az örök halogató, nem javasolhatom ezt, de a lélekkel foglalkozó orvosoknak elhiszem, hogy felesleges mindig a holnapot várni. Szóval kezdjünk csak bele a nagy álmunkba, írjuk meg, rendezzük meg, építsük meg, mondjuk meg. Nincs jobb alkalom erre, mint ma.

Akovács Éva, főszerkesztő

A Nők Lapja Évszakok 2021/03. száma szeptember 1-től kapható!