Milyen cipőt válasszunk az iskolába? (x)

Az iskolai cipőválasztás nem olyan egyszerű, hiszen nem elegendő csak egyetlen pár cipőbe beruházni, főleg, ha az őszi változékony időjárást vesszük alapul. A CCC bemutatja, hogy mire ügyeljünk cipővásárláskor és milyen modelleket szerezzünk be iskolakezdésre.

Követelmények a gyerekcipővel szemben

Az egyik legfontosabb kritérium a gyerekcipővel szemben, hogy kényelmes legyen. Az sem jó, ha egy-két számmal nagyobb méretet választunk, hiszen balesetveszélyes. Ha viszont szorítja a gyermek lábát, azzal az egész napja tönkremegy, hiszen nem tud majd a pajtásaival játszani és még óra alatt is lehetnek a kisebb méretű gyerekcipő miatt fájdalmai.

A kényelemhez hozzátartozik a cipő súlya. Minél könnyebb az adott lábbeli, annál jobb érzés a gyermek lábának és annál nagyobb kényelmet biztosít. Egy nehezebb cipőben nem csak futni nem lehet, hanem még az egyszerű séta is fárasztó, nem mellesleg a gyermek lába estére biztos, hogy megfájdul.

A praktikum sem elhanyagolható, amikor gyermekcipőt vásárolunk. Mit is jelent ez? A felnőttek sem érzik jól magukat, ha nem az időjárásnak megfelelő lábbeli van rajtuk. Ha túl meleg az adott cipő, ha izzadunk benne, vagy ha fáznak a lábujjaink, az nagyon kellemetlen és ezek a frusztráló élmények tönkreteszik a napunkat, napjainkat. Miért lenne ez másként a gyerekek esetében? A szülő feladata, hogy reggelente tudja, hogy az adott napon milyen időjárás várható és ennek alapján készítse ki a gyermeke cipőjét. A lányoknak és a fiúknak sem mindegy, hogy milyen cipőbe mennek reggelente iskolába. Egy napsütéses őszi napon a kislányok örömmel vesznek fel ruhát, szoknyát, amihez választhatnak csinos szandált, vagy balerina cipőt is.

A sportcipőket is kedvelik a gyerekek, a fiúk egyik kedvenc lábbelije. Hiába szeretnénk, hogy a gyermekünk egész nap egy elegáns, fekete cipőben töltse a napjait, ha szeret focizni, a társaival futkározni, akkor kellemetlenül érezheti magát, ha nem vehet részt a közös játékban, ha pedig tönkreteszi a cipőjét, amelyre vigyáznia kellett volna, akkor pedig szorongani fog az iskolából hazatérve.

Éppen ezért nagyon lényeges, hogy stílusos lábbelit adjunk a gyermekünkre. Ne csak a cipő nézzen ki jól, hanem a gyermekünk stílusát is vegyük figyelembe, hiszen hiába szereti a sportcipőt, ha mi nem a tépőzáras, hanem a fűzős cipőt vásároljuk meg számára, akkor nem fogja jól érezni magát az adott lábbeliben.

A sokoldalúság és a szín is nagyon lényeges egy-egy gyermeknél. Ha tudjuk, hogy a gyermekünk nem koszolja össze a cipőjét és nagyon vágyik egy bézs, fehér vagy rózsaszín cipellőre, akkor tegyük őt boldoggá, viszont ha a gyerekünknek megtetszik egy vagány sportcipő, mert a szünetekben folyton focizik a barátaival, talán kompromisszumot köthetünk, hogy megkaphatja, de nem hófehér, hanem egy sötétebb színben.

A gyerekek évről – évre változnak. Lehet, hogy az előző évben még egy csipkedíszítésű cipőt szeretett volna a kislányunk, az idei évben pedig egy színes talpú sportcipőért „könyörög” nekünk. Fogadjuk el, hogy a gyerekek változnak, folyamatosan alakul a személyiségük és a kortársaikhoz is szeretnének igazodni, így az ízlésüket ez is befolyásolhatja. A CCC webshopban és üzleteiben bizonyára megtalálja a gyermekünk is azt a cipőt, amelyben jól érzi majd magát az iskolában. A CCC széles cipőkínálattal rendelkezik. 2020-ban több mint negyven millió cipőt értékesítettek.

Bővebben: www.ccc.eu/hu