Kiderült, melyik akcentus a legszexisebb a világon

37 000 embert kérdeztek meg egy nagyszabású felmérésben, hogy árulják el, melyik nemzet kiejtésát tartják a legvonzóbbnak a világon.

A Time Out magazin legutóbbi felmérésében több mint 37 000 embert kérdeztek meg több mint 30 különböző országból, hogy melyik akcentust találják a legvonzóbbnak, vagyis hogy melyik nyelv ejtésmódja, hangképzése tetszik nekik legjobban.

Ezen a brit akcentus győzött, ami az összes szavazat 25%-át kapta. Olyan országokban is ezt választották a legvonzóbbnak, mint Svédország és az Egyesült Államok, de Ázsiában is népszerű volt: az indiaiak, kínaiak, dél-koreaiak és malajziaiak azt mondták, hogy általában a brit akcentus tetszik nekik, míg a japánok kifejezetten az angol akcentust kedvelik.

(kép: unsplash)

A második helyen a francia akcentus végzett, a szavazatok 16%-ával, többek között Ausztrália, Brazília és Németország is erre szavazott. Az olasz akcentus a harmadik helyen lett, a szavazatok 15%-ával. A negyedik a spanyol, az ötödik az ír, majd az ausztrál és az amerikai akcentus következett.

A legtöbben más nemzetek akcentusára szavaztak, de a thaiföldiek számára a saját kiejtésük volt a kedvenc.

A résztvevőket arról is megkérdezték, hogy melyik konkrét helynek van a legvonzóbb akcentusa, aminek győztesei London, Párizs, Róma, Edinburgh, Madrid és Porto voltak.

Nem ez az első alkalom, hogy a brit akcentust választották a világ kedvencének: a CEOWorld magazin 2018-as felmérése 32 országból közel 100 000 embert kérdezett meg arról, hogy a sajátjukat leszámítva melyik angol akcentust találják a legvonzóbbnak. A válaszadók közel 70 százaléka mondta, hogy a brit akcentus a kedvence. Más népszerű akcentusok – például az ír és az ausztrál – mellett a francia, a német és az indiai akcentus is bekerült a top 10-be. A japán angol akcentus a 11. helyen végzett.

Forrás: Time Out Kiemelt kép: unsplash