Egy különleges lakás, amelyet művirágok díszítenek

Jade a virágokon évszakonként változtat, és imádja a dekoráció minden pillanatát.

Jade Oliver (36) 2012-ben kezdett művirágokat árulni az eBay-en ügyvédi főállása mellett, és akkor még nem sejtette, hogy négy évre rá kizárólag művirágokkal és stílusos lakás- és kertkiegészítőkre szakosodott termékekkel foglalkozik majd. Mostanra évente 100 ezer fontot (kb. 41 millió forint) keres ezzel. Üzlete, a Heavenly Homes and Gardens eredetileg csak online boltként működött, de két évvel ezelőtt – miután testvérei, nagynénje és barátai is beszálltak a vállalkozásba – megnyitotta első üzletét is az Egyesült Királyságban. 

Művirágait imádják az emberek, mivel megtévesztésig hasonlítanak az igazi virágokra.

A többség szerint kicsit sem hasonlítanak a 90-es évekbeli művirágokra, amelyekből annak idején szinte minden otthonban találtunk egyet-egyet, hol vázában, hol pedig faldekorációként. A virágaihoz hasonlóan Jade 92 nm-es otthona is ízléses és romantikus, aminek minden centiméterét ő tervezte meg, és sok helyiséget saját kezűleg újított fel.

Évszakonként változtat

„A virágok óriási szerepet játszanak a lakásom díszítésében. Saját művirágaimat használom, és minden évszakban cserélgetem őket. Nyáron a bazsarózsa még kint van, de amint véget ér a szezon, valami őszi kerül a helyére” – mondta az életmóddal és lakberendezéssel foglalkozó oldalnak, az Apartment Therapy-nak. Jade ügyfelei között vannak luxusszállodák, csúcskategóriás süteményüzletek és világhírű filmcsatornák, produkciók, beleértve az HBO-s Trónok harcát és a Netflix Korona című sorozatát is. Sokan nem értenek egyet a művirágok vásárlásával, de vannak, akik kevésbé tartják pazarlónak a vágott virágnál. És ott vannak azok, akik azért mondanak igent a művirágra, mert saját bevallásuk szerint képtelenek életben tartani egyetlen élő zöldet is, vagy mert allergiásak a valódi virágokra. Tehát a művirág ugyan megosztó díszítőelem, de Jade el sem tudná képzelni nélkülük a lakását, mi több, az egész életét.

A lakás születése

A stílusom nagyon nőies és romantikus. Próbálok hangulatos csillogást kelteni minden szobában az arany, a rózsaszín és sötét tónusok felhasználásával. Mind a bútoroknál, mind a tükröknél szeretem a klasszikus antik darabokat. A házban nagyjából minden vintage vagy antik, és minden újat általában a boltomból viszek haza.”

Jade sok helyről merít ihletet – szállodákból, éttermekből, magazinokból, bárokból, és persze az Instagramról.

Számos szakkiállatásra is jár, imádja a standokat végigjárni, bevallása szerint, igazi műalkotásokra szokott lelni. Lakásának kedvenc helyisége a fürdőszoba. „Ez volt a legrosszabb állapotban, amikor megvettük a lakást. Két évig tartott a felújítása, alig hittem el, amikor végre elkészült. Ez lett most az én szentélyem: imádom a rózsaszín csempe, a sárgaréz mosdók és az arany hattyúcsapok kombinációját.”

Ragaszkodott a sötét falakhoz

A barátok nem akartak hinni a fülüknek, amikor Jade elmondta nekik, hogy sötét falakra vágyik. „Azt hitték, elment az eszem, próbáltak lebeszélni róla, mert azt mondták, olyan lesz az egész, mint egy szórakozóhely. Szerencsére a végeredmény nekik is tetszik. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy a mennyezetet és a szegélylécet is a falakkal azonos színűre festettem, ugyanis csak így működnek a sötét falak.” 

A csillárok szerelmese

Jade a garázsból edzőtermet és háztartási helyiséget szeretett volna kialakítani, de abból végül nem lett semmi, most minden megmaradt bútort, kiegészítőt ott tart. „Most olyan, akár egy igazi ócskás bolt” – tette hozzá nevetve az üzletasszony, aki a világításra különösen nagy hangsúlyt fektet. „Megszállottja vagyok a csillároknak, minden szobába kellett egy nagy darab.” Jade egy cseppet sem bánja, hogy annak idején felhagyott az ügyvédi praxissal, hiszen a művirágok által nem csupán egy új otthonra lelt, de megtalálta azt a munkát, amit nap mint nap őszinte örömmel végez.

Kiemelt kép: Getty Images