Ha valaha felmerült benned a kérdés, milyen illata lehet kedvenc hírességeidnek, most egy fokkal közelebb juthatsz az igazsághoz!

A szaglás a legösszetettebb érzékelési mód, mindannyiunk számára nagyon fontos jelentőséggel bír. Még a párválasztásban is: a feromonok befolyásolják a szexuális viselkedést, de a rokon- és az ellenszenvet, meg a szociális kapcsolatokat is. Ezért lehet az, hogy mondjuk valaki fotóról tetszik nekünk, de élőben találkozva mégsem érzünk vonzalmat iránta. Kíváncsi vagy, hogy milyen illata lehet a távolról csodált hírességeknek? Az Insider magazin összegyűjtötte, hogy miket meséltek ismerőseik a következő celebek illatáról, így talán kicsit közelebb jutsz ahhoz, hogy vajon a való életben is meglenne-e a szimpátia. (Nem, ez a gyűjtés nem arról szól, hogy melyik híresség mennyit fürdik, ez a múlt hét egyik kedvenc bulvártémája volt.)

Regé-Jean Page: „jó értelemben véve illatmentes”

Egy idei interjúban kérdezte meg az újságíró A Bridgerton-család másik sztárját, Phoebe Dynevort arról, hogy mégis milyen illata van színésztársának, a női és férfiszíveket egyaránt felolvasztó Regé-Jean Page-nek.

Regé-Jean Page (Fotó: Getty Images/Getty Images for NAACP Image Awards)

Dynevor így válaszolt: „Nagyon, nagyon jó illata van. Soha nincs rossz lehelete, nem is dohányzik például – mondta. – Mindketten rengeteg kávét iszunk, ezért néha mindkettőnknek olyan illata van, amivel viszont nincs semmi gond.” Majd hozzátette: „Ő olyan jó értelemben véve illatmentes”.

Matthew McConaughey: szagmentes, és inkább édes

Nahát, egy újabb szagmentes híresség! Egy szintén idei interjúban kérdezte meg a riporter Yvette Nicole Brownt, akivel McConaughey a Trópusi vihar című filmben játszott együtt, hogy mégis milyen illata van a színésznek, aki egyszer bevallotta, hogy több évtizede nem használ dezodort.

Matthew McConaughey (Fotó:Lou Rocco/Disney General Entertainment Content/Getty Images)

„Emlékeztem rá, hogy Matthew McConaughey azt mondta, hogy nem használ dezodort, de nincs testszaga. Szóval az volt az első gondolatom, hogy olyan közel megyek hozzá, amilyen közel csak tudok, és kiderítem, igazat beszélt-e. És tényleg nincs szaga. Olyan illata van, mint a granolának, és a jó életnek. Édes illata van.”

Robert Pattinson: zsírkréta illat

Ezt pedig nem más, mint maga a színész nyilatkozta egy tavalyi interjúban.

Robert Pattinson (Fotó: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images)

Egész pontosan arról volt szó, hogy ugyan 2013 óta az egyik Dior parfüm arca, a való életben ritkán használ parfümöt, és ekkor vallotta be, hogy „sokan mondták már, hogy zsírkréta illatom van.” Mire az újságíró azt kérdezte, hogy „mintha viaszból lennél?” Mintha be lennék balzsamozva – válaszolta nevetve a színész. 

Brad Pitt: semmihez sem fogható

Jennifer Lawrence egyik barátja, Laura Simpson 2014-ben írt arról, hogy milyen érzés volt kívülállóként részt venni egy Oscar-gálán (abban az évben ő volt a színésznő kísérője), és arról, hogy milyen illata van a filmtörténet egyik legnagyobb férfi idoljának, Brad Pittnek.

Brad Pitt (Fotó: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

„Brad Pittnek fantasztikus illata van – írta. – Semmihez sem hasonlít, amit eddig szagoltam. Végül megkérdeztük, milyen parfümöt visel, de azt mondta, hogy nem használ parfümöt, valószínűleg csak a saját kipárolgását érezzük. Úgy döntöttem, nem hiszek neki, mert ez aztán tényleg igazságtalanság lenne az emberiséggel szemben” – summázta a nő.

Meryl Streep: sikerillat

2018-ban Jimmy Kimmel egyik munkatársa, Guillermo Rodriguez számolt be arról, hogy mégis milyen illata van a 3 Oscar-díjjal rendelkező színésznőnek.

Meryl Streep (Fotó: Marilla Sicilia/Archivio Marilla Sicilia/Mondadori Portfolio/Getty Images)

Rodriguez a vörös szőnyegen interjúvolta az érkezőket, amikor is odament Tiffany Haddish komikushoz, aki mellett épp akkor haladt el Meryl Streep, így rögtön meg is kérdezte Haddisht, milyen illatot érzett, aki tömören csak ennyit mondott: „Hogy milyen illata van? Siker.” Hogy ez milyen, azt nem fejtette ki, de mivel komikusról van szó, valószínűleg mindenki érti, mire gondolt.

Beyoncé: citrom és kakaóvaj

Winnie Harlow modell együtt dolgozott az énekesnővel annak Lemonade című vizuális albumán, ekkor volt alkalma alaposabban is „illatmintát venni” a sztárról.

Beyoncé (Fotó:Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy/Getty Images)

A Watch What Happens Live with Andy Cohen című beszélgetős műsorban a villámkérdések egyikének keretében meg is kérdezte tőle Andy Cohen, hogy mégis milyen illata van korunk egyik legnagyobb dívájának. A válasz egy századmásodpercnyi gondolkodás után az volt: „citrom és kakaóvaj”.

Rihanna: valami nagyon drága

Az énekesnővel kapcsolatban többször is felmerült a kérdés, és többen többféleképpen írták le illatát. Volt, aki úgy jellemezte, hogy „mint amikor az álmok valóra válnak”.  Az Agymenők című sorozat Sheldonja, vagyis Jim Parsons annyit mondott, hogy „nagyon jó” illata van, míg az Old Town Road című dallal befutott rapper, az Lil Nas X úgy jellemezte, hogy „olyan illata van, mint a mennyországnak”.

Rihanna (Fotó: Rich Fury/Getty Images)

A Stranger Thingsből ismert Millie Bobbie Brown egy kicsit már kézzelfoghatóbban írta le Rihanna illatát, hiszen szerinte „sheavaj és siker” illat lengi körbe az énekesnőt. Egyértelműnek tűnik tehát, hogy Rihanna valami nagyon extra parfümöt használhat. 2016-ban végül egy Stylishgent nevű instagramfelhasználó Rihanna mellett állva azt mondta egy videóban, hogy az énekesnő a Kilian niche parfümmárka Love, Don’t Be Shy nevű illatát használja, amely itthon is kapható, egy 50 ml-es üveg 84 ezer forintba kerül.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu