Micsoda? Charlotte lenne mindenki kedvenc Szex és New York-karaktere?

Egy új kutatás szerint Charlotte Yorkért rajongott a legtöbb néző.

Egészen mostanáig nem létezett biztos válasz arra, hogy a négy, merőben eltérő stílusú és személyiségű főszereplő közül kit tartanak a legszimpatikusabbnak a nézők. Minden Szex és New York-rajongónak megvolt a maga kedvence: van, aki a szabadszájú Samantháért (Kim Cattrall) rajongott, van, aki a szarkasztikus humorú Mirandával (Cynthia Nixon) tudott azonosulni, rengetegen a cipőmániás Carrie-ben (Sarah Jessica Parker) látták leginkább önmagukat, míg a visszafogott Charlotte (Kristin Davis) is sokak favoritja lett.

A Szex és New York folytatása, az And Just Like That kapcsán a szerencsejátékokkal foglalkozó SlotsOnlineCanada úgy gondolta, itt a remek alkalom arra, hogy kiderítse, ki volt valójában a legkedveltebb karakter. Mindenki legnagyobb meglepetésére a felmérés arra az eredményre jutott, hogy Charlotte York volt a nézők kedvence az eredeti sorozatból – bizony, még Carrie Bradshaw-t és Samantha Jonest is megelőzte!

Balról jobbra: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon és Kim Cattrall. Fotó: Munawar Hosain/Fotos International/Getty Images

A kutatáshoz az elmúlt egy év Twitter-bejegyzéseit és -kommentjeit vették alapul: minden olyan tweet, amelyben pozitív értelemben megemlítettek egy Szex és New York-karaktert, ahhoz egy pontot rendeltek. Vagyis minél több pozitív hozzászólást kapott egy szereplő, annál magasabb helyre kúszhatott a listán.

Végül Charlotte York került az első helyre, hiszen több pozitív hangvételű tweet köthető az ő nevéhez, mint bármelyik más főszereplőéhez.

Carrie Bradshaw a második lett, míg szegény Miranda Hobbes a lista alján végzett. A felmérés szerint Mr. Big, akivel Carrie éveken át se veled, se nélküled kapcsolatban volt, is kedveltebb, mint némelyik női karakter.

A nézők kedvenc Szex és New York-karakterei

  1. Charlotte York
  2. Carrie Bradshaw
  3. Mr. Big
  4. Samantha Jones
  5. Miranda Hobbes

(Kiemelt kép: Getty Images)