Az ausztrál Aranyhaj elárulta a hosszú haj titkát

A hajmodell a rozmaringos öblítésnek köszönheti fénylő, méteres loknijait.

A 22 éves fiatal nő, aki a közösségi médiában az ausztrál Aranyhajként vált ismertté, egyméter hosszú hajkoronával büszkélkedhet, nem meglepő módon pedig TikTok- és Instagram-videóinak középpontjában is a hajápolás áll. A hajmodellként dolgozó – és az Aranyhaj és a nagy gubanc című animációs Disney-film főszereplőjére megszólalásig hasonlító – szőkeséget folymatosan bombázzák olyan kérdésekkel, hogy mitől ilyen hosszú, selymes, egészséges és szép frizurája, ezért a napokban lerántotta a leplet a titkos módszeréről. A metódus rém egyszerű, csupán néhány ág rozmaring és forró víz kell hozzá.

„Ezt azoknak küldöm, akik hosszú hajra vágynak. Rozmaringos öblítés – a kedvenc hajnövesztő módszerem” – írta a Sydney-ben élő lány az Instagram-videója alá, amelyben részletesen elmagyarázza az elkészítését és az alkalmazását is.

Elmondása szerint nem kell mást tenni, mint vizet forralni, néhány rozmaringágat beletenni, majd főni hagyni tíz percig. Ha ezzel megvagyunk, akkor adhatunk még hozzá pár csepp rozmaringolajat. Ezután töltsük a főzetet kancsóba, várjuk meg, amíg kihűl, majd vigyük magunkkal a zuhany alá. „A szokásos módon mossatok hajat samponnal, és használjatok balzsamot is, mint mindig, aztán öblítsétek le a hajatokat a rozmaringos vízzel, de ezt már ne mossátok ki belőle – adta az instrukciókat az ausztrál Aranyhaj. – A végeredmény: puha tincsek és gyorsabb hajnövekedés. Egyszerű megcsinálni, ráadásul teljesen természetes!”

A videó több százakat késztetett kommentálásra, a legtöbbeket teljesen lenyűgözte a módszer, és azt írták, alig várják, hogy ők is teszteljék a rozmaring erejét.

„Imádom, tuti, hogy ki fogom próbálni” – írta az egyikük.

„Én ezt csinálom évek óta, és odáig vagyok érte. Olyan jó illata van, és a hajam fantasztikus tapintású tőle ”

– állt egy másik hozzászólásban. „Milyen egyszerű, és mégis milyen hatásos!” – lelkendezett egy harmadik.

Az ausztrál Aranyhaj korábban is osztott meg frizuratippeket a közösségi médiában, például elárulta azt is, mitől ilyen egészségesen fénylők a tincsei. Állítólag nem fekszik le úgy aludni, hogy ne végezné el a többlépéses hajrutinját, amely egy alapos fésüléssel kezdődik, majd hajvégein némi argánolajat oszlat el – ettől kevésbé kócolódnak méteres hajszálai.

Éjszakára mindig laza fonást készít magának, és selyem párnahuzaton alszik, amelyről köztudott, hogy segít minimalizálni a hajtöredezést, és mivel nem szívja magába olyan könnyen a nedvességet, mint mondjuk a pamut, ezért puhább és fényesebb marad tőle a haj.

(A kiemelt kép illusztráció: Getty Images)