Már a divatérzékeny sztárok is Crocs papucsban flangálnak

Nem a legszebb, nem a legkecsesebb lábbeli, de kétségtelenül az egyik legkényelmesebb és legtrendibb.

A pandémia miatti kényszerű home office-ozás számos olyan divattrendet hozott magával, amely a maximális kényelmet élteti. Soha nem látott mennyiségben keltek el melegítőnadrágok, kapucnis pulcsik, pamutszettek – és a komfortosságban verhetetlen Crocs papucsok is.

A bumfordi lábbelik lassan húsz éve kaphatók, azóta kapnak hideget és meleget a divatkritikusoktól. Akik számára a külcsínynél mindennél többet jelent a kényelem, eddig sem szívesen bújtak másba, de úgy tűnik, a gumipapucsok hivatalosan is mainstreammé váltak:

idén áprilisban a márka vezérigazgatója, Andrew Rees azt mondta, a Crocs „erősebb, mint valaha”,

ennek pedig minden bizonnyal köze van ahhoz, hogy a sztárok is előszeretettel viselik a színes klumpákat, sőt! Drew Barrymore után Justin Bieber is tervezett egy kollekciót a brand számára, amelynek darabjait szinte azonnal elkapkodták.

Legutóbb az America’s Got Talent című tehetségkutató zsűritagját, Heidi Klumot kapták lencsevégre egy magasított talpú Crocs klumpában. A szupermodell – olaszországi nyaralásáról hazatérve – Los Angeles utcáit rótta lime-zöld overallban és sárga, díszes gumipapucsban – az összhatás pedig rendkívül üdítő és abszolút trendi látványt nyújtott.

Fotó: RB/Bauer-Griffin/GC Images

Korábban Ariana Grande mutatta meg Instagram Storyban, hogy ő zoknival és kapucnis pulcsival viseli szívesen fehér gumipapucsát, a pinkmániás Nicki Minaj pedig strasszköves Chanel ékszerekkel tette káprázatossá rózsaszínű klumpáját.

A divatberkekben is elismert – és a Chanel divatházzal is együtt dolgozó – zenész, Pharrell Williams rendezvényeken is szívesen hord Crocs lábbeliket.

Fotó: Hollywood To You/Star Max/GC Images

Senki sem übereli azonban a The Roots dobosát, Questlove-ot, aki aranyszínű klumpában sétált végig az idei Oscar-gála vörös szőnyegén.

Fotó: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images

A szivárvány összes árnyalatában kapható – és milliónyi díszítőelemmel személyre szabható – papucsok népszerűsége a komfortosságon túl a kedvező áruknak is köszönhető – persze aki százezreket szeretne kiadni egy szintetikus anyagokból készült klumpára, válogathat a Crocs x Balenciaga vagy a Crocs x Christopher Kane dizájnerkollaborációk luxus lábbelijei közül.

(Kiemelt kép: Getty Images)