A hatgyerekes apuka, aki jelenleg is a kórházban küzd az életéért, mivel elkapta a Covid–19 delta vírusvariánsát, megosztott egy szívszorító levelet, amelyet a kislánya írt neki.  

A Virginia állambeli Bristolban élő Travis Campbellről múlt héten azért cikkeztek az amerikai hírportálok, mert megosztott több videót a Facebookon, amelyekben arra kéri az embereket, hogy oltassák be magukat. A 43 éves férfi július óta fekszik intenzív osztályon, a felvételeken jól látszik, hogy nehezére esik lélegezni és beszélni – annak ellenére, hogy oxigénmaszk van az arcához rögzítve. „Elszúrtam, srácok – mondta múlt szerdán az egyik videóban. – Nem oltattam be magam… Hibát követtem el, elismerem.”

Aznap este Campbell magához hívatta a 14 éves fiát, hogy megkérje, kísérje az oltárhoz a 19 éves nővérét, ha ő nem tud ott lenni az esküvőjén. A férfi aztán hétvégén egy olyan fotót tett közzé, amelyen a 9 éves kislánya által írt levél látható, ezt a feleség vitte be neki a kórházba.

„Drága apu, remélem, hogy túlleszel ezen. Láttam a videódat, és még ha nem is kísérsz majd az oltárhoz azon a napon, amikor férjhez megyek, te mindig nagy helyet fogsz elfoglalni a szívemben. Miután láttam, hogy nem tudsz lélegezni, bementem a szobámba, leültem és sírtam, és közben azért imádkoztam, hogy jól legyél. Az életemet adnám azért, hogy éljél. Olyan erős és bátor vagy. Nem félsz kockáztatni. Sosem akarnék másmilyen apukát” – írta a kislány, majd hozzátette azt is, hogy az egész család nagyon szereti őt.

Campbell azt mondta a levél elolvasása után, hogy a kislánya szemszögéből látni a helyzetet „fájdalmas” volt. „Csak azt remélem, hogy többet is tudok tenni érte, minthogy az oltárhoz kísérem, de az oltások nélkül a 9 éves kislányokat csak aggodalomnak tesszük ki – folytatta a Facebookon. –

Olyan áldott és szerencsés vagyok. De azt remélem, hogy áldás és szerencse helyett ti proaktívak lesztek, és a vakcinák beadatásával véditek meg magatokat.”

Egy múlt heti CNN-interjúban a férfi és a felesége, Kellie elmesélték, hogy sosem voltak a Covid-vakcinák ellenzői, csupán nem tartották égetően fontosnak a beadatásukat. „2020 elején az egyik lányunk kosárlabdacsapata lebetegedett, mindenki a Covid tüneteit produkálta – magyarázta Campbell. – Emiatt aztán automatikusan azt hittük, hogy már mindannyian átestünk rajta.” Amikor az alfa vírusvariánssal megfertőzöttek száma csökkenni kezdett az Egyesült Államokban, a család azt hitte, már nem eshet bajuk. Ám a múlt hónapban az egész család megfertőződött a delta vírusvariánssal, egyikük kivételével mindenki köhögött és szédült. Míg a többi családtag hamar felépült, az apukát kórházba kellett szállítani, az ápolók pedig felvetették annak lehetőségét, hogy intubálni is kell majd.

„Nem kapok levegőt. Megfulladok. Úgy érzem magam, mint egy hal víz nélkül”

– mondta a férfi a CNN-nek. – Az én hibám. Mindenképp el kellett volna vinnem a gyerekeimet és a feleségemet egy oltóközpontba, hogy megkapjuk a vakcinát. De most megfizetek érte.”

A család arról is mesélt, hogy a helyi gyógyszerészük felvette velük a kapcsolatot, hogy beszámoljon róla: Campbell videóinak hatására megnőtt az oltási kedv, többen szeretnék megkapni a vakcinát.

(Kiemelt kép: Getty Images)