John Travolta elárulta, hogyan kérte fel táncolni Lady Dianát

A Szombat esti láz főszereplőjének minden bátorságát össze kellett gyűjtenie.

A hollywoodi színész és Diana hercegné több mint harminc éve lejtett táncot a Fehér Házban, John Travolta azonban csak most mesélte el, hogyan kötöttek ki a táncparketten. Az In Their Own Words: Diana, Princess of Wales című új, televíziós dokumentumfilmben, amelyet augusztus 8-án tűzött műsorára a PBS Video applikáció, a 67 éves színész visszaemlékszik arra a bizonyos 1985-ös estére.

Lady Diana akkor éppen hercegnéi kötelezettségeit teljesítette, az Egyesült Államokban tett látogatása során vett részt – férjével, Károly herceggel – egy vacsorán, amelyet az akkori elnök, Ronald Reagan tartott a rezidenciáján, és amelyre több hollywoodi híresség, köztük John Travolta is hivatalos volt.

Nancy Reagan first lady és Diana hercegné a Fehér Házban. Fotó: Kent Gavin/Mirrorpix/Getty Images

Az estén az amerikai elnök felesége, Nancy Reagan egy különleges kéréssel fordult Travoltához. „Úgy tíz óra körül Nancy Reagan megkocogtatta a vállam, és azt mondta: »A hercegnének az az álma, hogy önnel táncoljon. Lenne kedve felkérni őt egy táncra ma este?« – emlékezett vissza a hollywoodi színész. – Mire én azt mondtam, hogy természetesen.” Travolta a dokumentumfilmben azért azt is hozzátette, hogy megilletődve érkezett a gálavacsorára, nem is igazán érette, mi keresnivalója van ennyi fontos személy között. 

John Travolta az 1985. november 9-én tartott gálavacsorán. Fotó: John Shelley Collection/Avalon/Getty Images

A first lady felajánlotta Travoltának, hogy amint az óra éjfélt üt, odakíséri őt Lady Dianához, hogy felkérhesse táncolni. És mi történt, amikor elérkezett az idő? „Megkocogtattam a vállát, megfordult, és rám nézett. Aztán az állát szégyenlősen leeresztette, és úgy nézett fel rám. Erre én megkérdeztem: lenne kedve táncolni velem? És ő igent mondott.” A sztár – aki többek között a Szombat esti lázban és a Ponyvaregényben is megcsillogtatta tánctudását – elmondása szerint a táncparkett egésze kiürült, amikor táncolni kezdtek. „A táncunk 15 percnek tűnt” – folytatta.

Lady Diana és John Travolta tánca, a háttérben Nancy Reagan Károly herceggel cseveg. Fotó: Pete Souza/The White House via Getty Images

Diana „imádott táncolni, és mindenki életébe örömet hozott” – mondta ezt már Debbie Frank, a hercegné asztrológusa.

„Mesekönyvbe illő pillanat volt – áradozott Travolta, majd nevetve hozzátette: – Miután vége lett, meghajoltunk, és tudjátok, ő távozott, én is távoztam, és a hintóm tökké változott.”

(Kiemelt kép: Getty Images)