Győr: Több mint egy város (x)

Csomagolj a bőröndbe néhány kényelmes ruhát, legyen nálad egy jó fényképezőgép vagy egy jól fotózó telefon, hozd el családodat, szerelmedet, barátaidat, de akár házi kedvencedet is Győrbe!

Sétálj egyet a Káptalandombon, a győri belváros zegzugos utcáin, csobbanj az Aranyparton a Dunában, kóstolgasd Győr Szőlőskertjének nedűit egy dunai hajózós estén a naplementében, vagy a Bortörténelmi Napokon augusztus 26-tól 29-ig a csodálatos panorámájú Dunakapu téren.

Készíts szelfit a Városháza előtt a két vadonatúj szoborral: egyik modern – ez a Szívügyünk Győr szelfipont – a másik történelmi, ami a Győr-keresztet, mint Európa keresztény értékeit őrző védelmet szimbolizálja.

Egyél isteni kajákat! Igyál a barokk Széchenyi téren egy kávét, koktélt, s hagyd, hogy gyermekeid kedvükre játszadozzanak egy nagy kehely fagyit majszolva!

Győr 750! Ez az idei jelszó a városban, hiszen most ünnepli várossá válásának 750. jubileumát. Értékeit megmutatja, feltárja az utazó előtt. Előtted, aki belép a kapuin. Felsejlik a múlt, belecsöppenünk a jelenbe a fantasztikus kiadványokkal, s annyi rendezvény van, hogy biztosan belebotlasz majd a város első emberébe is, Dr. Dézsi Csaba Andrásba. A polgármester szívesen megmutatja neked az impozáns Esterházy-palotában a „Nagy-Győr jelességei – Karrierek a 750 éves városban” című időszaki kiállítást. A tárlat középpontjában azok a személyek és családok állnak, akiknek életében és karrierjében a város meghatározó szerepet játszott, s akik tevékenységükkel, tudásukkal és vagyonukkal hozzájárultak Győr fejlődéséhez, és szolgálták annak közösségét.

Augusztus 20-án invitálunk a Hídpiknikre! Gyere a vadregényes Pinnyédi hídhoz, kapsz tőlünk ajándékba egy piknik plédet, vegyél el egy piknikládát és tömd meg finomságokkal, majd bonts velünk pezsgőt a hídon, és koccintsunk Győr 750., Sopron 100., Csorna 50. szülinapjára. Köszöntsük együtt a Szülinapos Magyarországot is a Kormorán zenekar nagykoncertjével! A híd körül egész nap gyermekprogramok, koncertek, gasztro csodák várnak mindenkit.

A nyár legnagyobb durranása az augusztus 28-i, extrém show-elemekkel gazdagított Tankcsapda koncert lesz a Városháza előtti útszakaszon. Olyan látvánnyal készül a csapat, ami nemcsak Magyarországon, de Európában sem volt még.

Galéria | 6 kép

Győr: Több mint egy város (x)

Győr: Több mint egy város (x)

Fotó megosztása:

A nyári forróság elmúltával Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa építészeti és kulturális, szakrális értékeivel várja a látogatókat. A gondosan kiépített vízpartok, hatalmas zöldfelületek és a karnyújtásnyira elhelyezkedő, festői szépségű Szigetköz számos szabadidős kikapcsolódási lehetőséget nyújt családoknak és az aktív turizmus kedvelőinek is.

Egy szó mint száz, pakolj, várunk Győrbe!

További információ a városról és programjairól a hellogyor.hu oldalon olvasható.