Mit árul el Goldie Hawn és Kurt Russell testbeszéde a közel 40 éves kapcsolatukról?

Egy szakértő most elárulja, mitől működik ilyen jól a kapcsolatuk több évtizede.

A legendás színésznő 1968-ban találkozott először élete nagy szerelmével egy gyerekmusical forgatásán, akkor ő 23 éves volt, míg Kurt a 17. életévét taposta. Bár már akkor vonzódtak egymáshoz, mégsem jöttek össze, amire Goldie így emlékezett vissza a CBS Sunday Morning műsorban: „Túl fiatal volt hozzám, és én mindig idősebb fiúkkal jártam.”

De, mint mondják, a végzetét senki sem kerülheti el, így 15 év múlva, 1983-ban újra találkoztak a Második műszak című film forgatásán.

Akkor már mindketten elváltak (a színésznő egy évvel korábban, Kurt akkor lett egyedülálló) és összesen három gyereket hoztak a kapcsolatba. A színésznő egy fiút, Olivert és egy lányt, Kate-et (Kate Hudson, aki mára elismert színésznő), Kurt pedig egy fiút, Bostont. Három évvel később közös gyerekük is született, Wyatt, akivel soha nem kivételeztek, mind a négy gyereket ugyanúgy szerették és nevelték. Közel negyven évvel később, négy gyermek és hét unoka után, Goldie és Kurt még mindig nagyon szeretik egymást, amit nem csak szavaik, de testbeszédük is bizonyít. Karen Donaldson testbeszéd szakértő a Women’s Health magazinban elemezte a pár apró rezdüléseit az elmúlt évekből, az eredmény pedig: 38 év után is rendkívül szoros kapcsolat fűzi őket egymáshoz.

Kurt nem tud betelni Goldie-val

Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection / Getty Images

„Nagy egyetértésben élnek, és érzelmi szinten is szinkronban vannak egymással” – mondja Donaldson. Az is bizonyítja, hogy egyikük sem lép előrébb, szorosan egymás mellett haladnak, tehát nincs domináns fél a kapcsolatban. A következő dolog, amin megakadt Donaldson szeme: a kézfogás. „A kézfogás egyértelműen azt jelenti, hogy nagy szeretetben élnek, illetve az is sokat mondó, ahogyan Kurt nézi a színésznőt – imádja és képtelen betelni vele.”

Kurt mindenben támogatja Goldie-t

Fotó: Richard Corkery/NY Daily News Archive/Getty Images

Egy ölelés hátulról nagyon szép gesztus, de sokkal több van benne, mint gondolnánk. „Ezzel a mozdulattal Kurt azt üzeni szerelmének, hogy mindig ott van mögötte, számíthat rá” – állítja a szakértő, majd hozzáteszi, az, hogy a színésznő bal keze hátul megérinti, azt jelenti: fontos neki a férfi védelmezése. Goldie fejbillentése pedig azt tükrözi, nincs olyan hely a világon, ahol jobban szeretne lenni, mint Kurt karjaiban.

Még mindig vonzódnak egymáshoz

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images

Ez a testbeszéd egy jel arra, hogy nem csak a mély szeretet köti össze őket, de a szerelem tüze sem égett ki még közöttük. Donaldson úgy véli: „az, ahogy Kurt a kezeiben tartja Goldie kezét, miközben megcsókolja, azt jelzi: fizikai szinten is vonzódnak egymáshoz. „Ez a nonverbális jelzés egy gyengéd, mégis magas szintű intimitást takar, és megmutatja, milyen fontos a párkapcsolatban az érintés.”

Goldie nagyon büszke Kurtre

Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty Images

Hiába pózolnak a Golden Globe-on több száz fotós előtt, Goldie és Kurt továbbra is egymásra összpontosít. Annak ellenére, hogy figyelmük az előttük álló tömegre irányul, a lábuk és a törzsük is egymás felé áll. Goldie keze Kurt mellkasán azt jelenti, hogy büszke párjára, amit talán egy kis birtoklással jár, de a szakértő szerint ez még egyáltalán nem leuraló gesztus.

Imádnak együtt lenni

Fotó: BG004/Bauer-Griffin/GC Images/ Getty Images

Ez a kép a legjobb bizonyíték arra, hogy 38 év után is kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek. Donaldson rámutat az ellazult vállakra és ujjakra, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy jól érzik magukat egymás társaságában, és semmiért nem cserélnék el ezt az állapotot. „Látszik, hogy régóta vannak együtt, nem versengenek és maximálisan elfogadják a másikat, szóval imádják egymást!” – zárja gondolatait a szakértő. 

Kiemelt kép: Getty Images