Több évtizede ugyanazt a hidratálót használja és csillogó tincseivel sem kísérletezik.

Teljes gőzzel zajlik a Szex és New York folytatásának a forgatása, és szerencsénkre számos kép kerül nyilvánosságra, amelyek szerint nem csak a forgatás zajlik jó hangulatban, de főszereplők (Kim Cattrall kivételével, aki nem szerepel az új folyamban) is remek formában vannak. A rajongók nem győzik latolgatni, vajon minek köszönheti SJP, Cynthia Nixon és Kristin Davis makulátlan, fiatalos külsejét. Az érdeklődés középpontjában nem meglepő módon Sarah Jessica Parker áll, ezért a Women’s Health utánajárt az örök kedvenc arc- és hajápolási rutinjának, ami meglehetősen letisztult és könnyen átvehető.

„Hajat és fogat mosok, fogselymezem, borotválom a lábamat és dezodort használok” – mondta az angol Vogue-nak egy 2016-os interjúban. – Semmi bonyolult nincs a rutinomban.” SJP azt is megjegyezte, attól függetlenül, hogy reflektorfényben éli az életét,

évek óta nem változtatott a bevált módszerein.

„Persze, hogy én is hiú vagyok ­­– nem lenne igaz, ha az ellenkezőjét állítanám  ­­­–, ezért sok minden kipróbáltam az évek során, de lassan rájöttem, mi való leginkább nekem.”

Fotó: Getty Images

Biztos, ami biztos

Ha megtalálod a megfelelő bőrápoló terméket, ragaszkodj hozzá és nem kísérletezz tovább – javasolja a színésznő. SJP a People magazinnak elárulta, hogy régóta a La Roche-Posay Toleriane Fluide hidratálót használja. „Könnyű, nyugtat, a legjobb hidratáló, amit valaha is használtam, ráadásul a gyerekekre is kenhetem.”

Napos csábítás

A jól bevált hidratáló krémen kívül fényvédőt is használ, mert mint mondja: imád napozni, és annak ellenére, hogy tisztában van a veszélyeivel, képtelen lemondani róla. Sarah Jessica azt mondja, nem nagyon válogat a fényvédőkben, de inkább olyat választ, amelyet a drogériákban is könnyen beszerezhet. „Általában Neutrogénát vagy Coppertone -t veszek, mindkettőt szeretem” – mondta az angol Vogue-nak.

A gyors megoldás híve

SJP, ha gyorsan fel szeretné frissíteni az arcát, akkor a kettő az egyben, Milk Makeup Lip+Cheek Cream Blush Stick krémpirosítót és ajakszínezőt veti be, amelynek legfőbb összetevői között szerepel a mangóvaj, az avokádó- és a sárgabarackolaj. A színésznő azt javasolja, mindenki addig kísérletezzen, míg meg nem találja az arcbőréhez leginkább passzoló pirosítót, mert csodákra képes. 

Hajban az erő

A színésznő hajápolási rutinja sem túl bonyolult, sampon után mindig balzsamot használ. Göndör fürtjeit nők millió irigyelték a Szex és New York berobbanása után, de az egyenes frizura is legalább annyira jól áll neki. Legutóbbi fotóján már ősz tincseit sem takargatja, büszkén vállalva korát.

Az 56 éves ikon azt is elárulta, hogy hajmaszkot inkább csak nyáron használ, vagy amikor nincs sok teendője.

Sőt, ha lehet, nem használ hajszárítót sem (ha igen, akkor olyat, ami kevésbé roncsoló hatással bír), hogy minél kevesebb kárt tegyen a hajszerkezetében. Hajápolási listáján nagy szerepet kapnak a Serge Normant (a divatvilág leghíresebb fodrásza) termékek, amelyek közül legnagyobb szereleme a Dream Big Instant Volumizing Spray, korábban Blake Lively is ódákat zengett róla.

Illatos lezárás

Parker természetesen – mivel számos illat alkotója – úgy véli, hogy egyetlen szépségápolási rutin sem végződhet a megfelelő illat nélkül.

A színésznő nagyon szerény körülmények között nőtt fel, de emlékei szerint édesanyja különleges programok előtt mindig beparfümözte magát, és ez nagyon beleégett az emlékeibe.

„Az Estee Lauder Estee nevű parfümje (1968-ban hoztak forgalomba – a szerk.) volt a kedvence” – emlékezett vissza SJP a Today-nek. A színésznőben a jázmin, a rózsa és az ylang-ylang jegyek kellemes emléket idéznek fel.  „Szeretem azokat az illatokat, amelyek létrejöttét olyan nők inspirálták, akik meghatározóak az életemben” – utalt édesanyjára, Barbra Forstére, akiről mindig nagyon szépen nyilatkozik.

Kiemelt fotó: Getty Images