A hajhullás és a hajtöredezés egy csapásra megoldható!

A hajhullás és a hajtöredezés problémája a nők nagy százalékát érinti világszerte – de van megoldás!

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM—————–

Kit nem bosszant, amikor hajmosás után egy tucat hajszállal szembesül a zuhanyzó lefolyójában, vagy a reggeli fésülködést követően a fésű fogai között éktelenkedik egy vékonyabb tincsre való? Pedig aggodalomra semmi ok, ez egy természetes jelenség! Ha naponta ötven-száz hajszálunk kihullik, az még teljesen átlagosnak tekinthető – és egészen elenyésző mennyiségnek tekinthető, ha belegondolunk abba, hogy hajszíntől és hajtípustól függően összesen száz-százötven ezer hajszálunk lehet! Ha viszont ennél jóval többnek kell nap mint nap búcsút mondanunk, olyan problémával állunk szemben, amelyet orvosolnunk kell.

Hajgondunkkal nem vagyunk egyedül: még ha nem is beszélünk róla szívesen, a hajhullás és a hajvesztés bizony a nők 88 százalékát érinti – és ezzel máris megdőlt a tévhit, hogy a hajhullás csak és kizárólag a férfiakra jellemző –, a háttérben pedig többnyire a hajtüszők meggyengült funkciója és a hajtöredezés áll.

Mi a különbség a hajhullás és a hajvesztés között?

Bár a kettőt hajlamosak vagyunk összemosni, érdemes különbséget tenni a két probléma között. Hajhullásról akkor beszélhetünk, ha a hajszálak gyökerestől hagyják el a fejbőrt, hajvesztésről, pontosabban hajtömegvesztésről pedig akkor, ha a károsodott hajszálak letörnek, elvékonyodnak.

A haj életciklusa alapvetően három, jól elkülöníthető részre osztható, ezek a fázisok pedig folyamatosan váltják egymást. A növekedési (anagén) három-hat évig, az átmeneti (katagén) egy-két hétig, a nyugalmi (telogén) fázis pedig öt-hat hétig tarthat. Ahogy egy teljes ciklus befejeződik, a régi hajszál kihullik, és egy új képződésével újraindul az egész folyamat. Életünk során egy szőrtüszőből nagyjából 25 új hajszál nő ki.

Ha azonban naponta több mint ötven-száz hajszálunk hullik ki, kijelenthető, hogy hajhullással állunk szemben. A problémát sok minden okozhatja, nem ritkán valamilyen stresszes, megterhelő életkörülmény a kiváltója, mint amilyen például egy válás, egy munkahelyváltás, egy drasztikus fogyás vagy akár egy húzósabb vizsgaidőszak lehet.

Biztosan hallottuk már, hogy valaki egy idegesítő személynek azt mondta, „kihullik a hajam tőled” – nos, ennek is lehet igazságalapja!

Megesik, hogy a jelentős hajhullást csak hónapokkal a stresszes esemény vagy periódus után észleljük, ám ha a szorongást és az idegeskedést nem tudjuk kiiktatni az életünkből (vagy legalább valamelyest csökkenteni), a hajszálainktól sorra köszönhetünk el.

A hajtömegvesztésért többnyire külső tényezők okolhatók. Az állandó göndörítés, vasalás, festés, lakkozás és zselézés rendkívül igénybe veheti a hajunkat, a kémiai anyagok és a magas hő hatására a hajszálak könnyen kiszáradhatnak, elvékonyodhatnak, töredezetté és fakóvá válhatnak, legrosszabb esetben pedig le is törhetnek. Hasonlóan rossz hatással van a hajszálak szerkezetére, ha gyakran hordjuk a hajunkat szoros copfban, kontyban vagy fonásban, illetve ha póthajat viselünk. 

Léteznek olyan hajápoló termékek, amelyekkel megszüntethető a hajhullás és a hajvesztés?

Igen, léteznek – sőt olyanok is, amelyekkel akár mindkettő lehetséges egyszerre! A Kérastase felismerte az előbb említett problémák jelentőségét, ezért úgy döntött, hogy forradalmi megoldást dolgoz ki az elhárításukra. A professzionális hajápolási brand egy bőrgyógyász, egy dietetikus és egy hajápolási specialista által alkotott szakértői csoporttal együttműködve kifejlesztett egy duális akciótervet, amely a haj típusát és a hajhullás okát figyelembe véve segít leküzdeni a hajhullás problémáját. 

Mivel a Kérastase-nál pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen problémák kínozzák a nőket leggyakrabban a hajukkal kapcsolatban, a márka egy olyan, egyedülálló megoldást nyújtó termékcsaláddal rukkolt elő, amely táplálja, ugyanakkor nem nehezíti el a hajat. A Genesis termékek megalkotásakor a Kérastase kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a samponok, a kondicionáló, a pakolás és a többi hajápoló egytől egyig olyan csinos, esztétikus csomagolást kapjon, amelyet nem kell szégyenkezve rejtegetnünk, sőt: akár a fürdőszobapolcunk ékei is lehetnek. Az isteni, mégsem tolakodó illatról nem is beszélve, amely valóságos élménnyé varázsolja a hajápolás rituáléját!

A Genesis termékcsalád kifejlesztése során fontos szempont volt a hatékonyság és az összetevők minőségének kérdése, hogy a különböző formulák célzottan a hajhullás okainál fejtsék ki hatásukat.

A havasi gyopár őssejtjei segítenek megőrizni a hajszálak hidratáltságát és antioxidáns hatással bírnak. A termékekben található aminexil serkenti a haj növekedését, és segít megóvni a hajszálak erejét, a gyömbérgyökér-kivonat pedig felveszi a harcot azokkal a negatív külső tényezőkkel, amelyekkel a hajnak minden egyes nap szembe kell néznie. 

A Genesis termékcsalád megalkotását a bátor és magabiztos nők inspirálták, akik minden problémát hatékonyan és célratörően igyekeznek megoldani.

A Kérastase Genesis termékcsalád tagjai

Már nem kell többé választanunk a töredezett hajvégek kezelése vagy fejbőrünk ápolása között. Így a hajunk is olyan erős lehet, akárcsak mi, és hajápolási rutinunk ugyanolyan sokoldalúvá válhat, mint a bennünk rejlő potenciál. A Genesis termékpalettája rendkívül széles, több lehetőséget is kínál, így egyszerűen összeállíthatjuk a saját életstílusunk és hajunk típusának megfelelő, személyre szabott hajerősítő rutint.

Bain Hydra-Fortifiant

A vékony szálú, zsírosodásra és hajhullásra hajlamos hajra kifejlesztett hajfürdő hatékonyan, de egyben gyengéden tisztítja a fejbőrt, és hidratálja a hajat. Felveszi a harcot a hajtöredezéssel, és ellenállóbbá teszi a hajrostokat, ennek köszönhetően pedig csökkenti a hajhullás mértékét. 

Bain Nutri-Fortifiant

A vastag szálú, száraz, hajhullásra hajlamos hajra ajánlott tápláló hajfürdő intenzíven hidratál, megakadályozza a hajszálak gubancolódását és erősíti a hajrostokat. Újra ellenállóvá teszi a hajat, továbbá csökkenti a töredezés okozta hajhullást. 

Fondant Renforçateur

Az igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra való tápláló kondicionáló mélyre hatóan hidratálja és megerősíti a vékony szálú, töredezett hajat – anélkül, hogy elnehezítené. Segít megelőzni a haj gubancolódását, csodálatos textúrát ad neki, miközben ellenállóbbá varázsolja a hajrostok szerkezetét. 

Masque Reconstituant

A száraz, igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra ajánlott tápláló pakolás óvja a haszálakat a töredezéstől, ami a hajhullás egyik leggyakoribb oka. Célzottan a hajrostok sérült területeire hat, és elősegíti azok regenerálását. Ezzel egy időben felveszi a harcot a negatív külső tényezőkkel, valamint visszaadja a haj ragyogó fényét és erejét. 

Défense Thermique

Az igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra kifejlesztett hővédő krém óvja a hajszálakat a hajformázás során alkalmazott hő káros hatásaitól. Visszaadja a haj ragyogó fényét és bársonyos puhaságát. A haj rugalmasabbá válik tőle, és nem gubancolódik fésülés közben. 

Sérum Anti-Chute Fortifiant

Az igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra való hajápoló szérum mindennapi használatra ajánlott. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a haj növekedését és javítják a fejbőr egészségét, ezáltal hatékonyan mérsékelik a túlzott hajhullást. A szérum nyugtatja az irritált fejbőrt, és segít megújítani annak természetes bőrbarrier funkcióját, ennélfogva növeli a hajtüszők ellenálló képességét. 

Cure Anti-Chute Fortifiantes

Az igénybevett, hajhullásra hajlamos hajra kifejlesztett hajerősítő szérum extra hajerősítő dózis, amely segít csökkenteni a hajhullás mértékét a probléma fellángolásának idején. A szérum megerősíti a hajhagymákat, és óvja a hajat az agresszív külső tényezőktől. Hatóanyagai serkentik a haj növekedését. 

Exkluzív szalonszolgáltatás

Fedezd fel a teljes Genesis termékcsaládot, kényeztesd a hajad a regeneráló boost hatásaival is az exkluzív Genesis szalonszolgáltatás alkalmával, amelynek köszönhetően frizurád ellenállóbb, erősebb és egészségesebb érzetűvé válik. Keresd meg a hozzád legközelebb eső Kérastase szalont a weboldalon.