A Nők Lapja közleménye

A Nők Lapja alapértékének tekinti a hiteles tájékoztatást. Közleményünk a Scarlett Johansson-interjúval kapcsolatban.

A Nők Lapjában 2021. július 7-én megjelent, Návai Anikótól származó Scarlett Johansson-interjú hamis színben tüntethette fel az interjúalanyt, és nem a Nők Lapja, illetve annak kiadója szerkesztőségi elvei szerint készült. A szerkesztőséget is megdöbbentette az a tény, hogy a Návai Anikótól vásárolt, valódiként eladott interjú nem valósult meg. A Nők Lapja szerkesztősége megköveti olvasóit és partnereit, továbbá hivatalos úton is elnézést kér az interjúalanytól és menedzsmentjétől. A nevezett cikket a kiadó természetesen már eltávolította online felületeiről.

A több mint hetvenéves Nők Lapja alapértékének tekinti a hiteles tájékoztatást. Návai Anikó, aki tagja a Hollywood Foreign Press Associationnek, hosszú évek óta szolgáltatott alkalmanként tartalmat Magyarország legnépszerűbb női hetilapja számára. Az ominózus cikk kapcsán, a szerkesztőség tudta nélkül, alapvető etikai szabályokat hágott át, ezért a Nők Lapja, valamint kiadója, a Central Médiacsoport elhatárolódik az újságíró tettétől, és minden szakmai kapcsolatot megszüntet vele.

„A kiadó haladéktalanul megvizsgálja a szükséges jogi lépések lehetőségét az ügyben, valamint felülvizsgáljuk a szerkesztőségben a források ellenőrzésének szigorítását” – nyilatkozta az ügy kapcsán Vékási Andrea, a Nők Lapja portfólióigazgatója.

„A Nők Lapja számára rendkívüli jelentőséggel bír, hogy minden anyaga autentikus forrásokra épüljön. Ami történt, az ellentétes a Nők Lapja hitvallásával, szakmai irányelveivel és gyakorlatával. Az ügy kapcsán minden érintettől, de különösen olvasóinktól elnézést kérünk!” – tette hozzá Vass Virág főszerkesztő.

A Nők Lapja 2021.07.29-én kiadott közleménye alapján Návai Anikó újságíró, a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA.) tagja által publikált cikkek elérhetőségét a belső vizsgálat időtartamára felfüggesztettük. Megértésüket köszönjük.

(Kiemelt kép: Getty Images)