A teljesebb élet és gondtalan hallás felé vezető út (x)

A hallásromlás az évek előrehaladtával hívatlanul jelenik meg. Észrevétlenül kiesnek életünkből az olyan apró, ám jelentős hangok, mint a csicsergő madarak dallamos éneke vagy a meleg nyári szél suhanása a fák lombjai között. A hallásromlás kezdeti jelei ugyanis nem mindig nyilvánvalóak.

Még ha rendszeresen vissza is kell kérdeznünk, mit mondott beszélgetőpartnerünk, akkor is hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy nem velünk van a baj, csak a másik motyog, vagy nem formálja érthetően a szavakat. Elkezdhetjük kerülni a társasági szituációkat, mert kellemetlenül vagy frusztrálva érezzük magunkat még ha nem is tudjuk biztosan, hogy érzéseink mögött a hallásunk romlása áll. Ez magányossághoz, társasági életből való önmagunk kizárásához, depresszióhoz vezethet és akár felgyorsíthatja a szellemi és mentális hanyatlást.

Hallásunk egészségét is érdemes komolyan venni! Legtöbbünknek nem okoz kellemetlenséget a szemüveg viselése, sőt nélkülözhetetlennek tartjuk a hétköznapi életünkhöz. Az időben felismert és megfelelően kezelt hallásvesztés ugyanis jó eséllyel kompenzálható – akárcsak a látásunk –, így hosszú távon sem megy társas kapcsolataink rovására. A szükséges vizsgálatokat ingyenesen elvégzik bármelyik Starkey Hallásszalonban, ahol szakképzett audiológusok várják az érdeklődőket. Bejelentkezni a 06 30 403 4923 telefonszámon lehet.

Több mint egy hallókészülék

A Starkey hallókészülékei rendkívül diszkrét és sokoldalú eszközök. Egyes fajtáik szinte teljesen láthatatlanok, emellett rengeteg hasznos funkciót kínálnak. Bizonyos modellek egyéni és újratölthető típusokban is elérhetőek. A beépített szenzorok és mesterséges intelligencia segítségével alkalmazkodnak a különböző beszédszituációkhoz, legyen szó baráti beszélgetésről, otthoni tévé nézésről, színházi előadásról, több résztvevős üzleti tárgyalásról vagy épp családi vagy munkahelyi telefonhívásról.

Cégünk legfejlettebb hallókészülékei a kiváló hangminőségen és a természetes, kristálytiszta hallásélményen túl számos egyéb szolgáltatást is nyújtanak. Viselőik számára lényeges hangokat felerősítik, a zavaró zajokat pedig csökkentik, így élvezetesebb párbeszédeket folytathatunk beszélgetőpartnereinkkel és kisebb valószínűséggel maradunk le fontos információkról. Hallókészülékeink többféle vezeték nélküli kiegészítővel is képesek „együttműködni”; ezek segítségével pedig akár a televízió vagy más hasonló eszköz hangját is közvetlenül a hallókészülékre tudjuk továbbítani. A legújabb modellek olyan technológiákkal is rendelkeznek, amelyek révén képesek követni szellemi és fizikai aktivitásunkat és azt is érzékelik, ha például elesünk – sőt, erről akár automatikus értesítést is küldhetnek szeretteinknek, akik így haladéktalanul intézkedni és segíteni tudnak. A mai kor legmodernebb hallókészülékei tehát olyan többfunkciós eszközök, amelyek hallásunk mellett általános egészségi állapotunk nyomon kövezésében is segítséget nyújthatnak számunkra.

Jobb hallás, teljesebb élet

Átlagosan 5 év telik el a hallásvesztés tüneteinek megjelenése és az első hallásvizsgálat között, majd további 5 év a hallókészülék illesztéséig. 60 éves kor fölött az éves látás- vagy fogorvosi vizsgálattal együtt a hallásunk állapotát is célszerű nyomon követni. Hallásunk gondozása életünk- és társas kapcsolataink minőségét nagy mértékben befolyásolja, hozzájárulva a tisztább halláshoz, ezáltal a teljesebb élethez.

Érdemes tehát feltárcsázni a 06 30 403 4923 telefonszámot és időpontot kérni az Önhöz legközelebb eső Starkey Hallásszalonba az ingyenes, éves hallásszűrésre!

Online időpontfoglalás: https://www.starkey.hu/hallasszakerto-keresese