MonaLisa Touch kezelés: a vaginafiatalítástól a hüvelyflóra helyreállításig (x)

Talán még 10 év sem telt el azóta, hogy Dr Nicola Zerbinati olasz bőrgyógyász, aki naponta használta a frakcionált CO2 lézert a praxisában, a bőrfiatalítás kedvező tapasztalatait felhasználva, a hüvelyfal lézeres megújításának ötletével kereste meg a DEKA céget. Kézenfekvő volt, hogy Európa legnagyobb lézergyártója, aki a világon elsőként fejlesztette ki a heges vagy öregedő bőr frakcionált kezelését lehetővé tevő szkennert, meg tudja valósítani az ötletet.

A fejlesztőmunka során nemcsak a hüvelyben történő kezelést kényelmessé tevő 360 fokos kezelőfejet dolgozták ki, hanem meghatározták az optimális lézersugár tulajdonságait, mely a legnagyobb biztonsággal alkalmazható a női problémák megoldására.

Mire is jó a MonaLisa Touch kezelés?

A vagina fala éppúgy, mint a bőrünk, fokozatosan vékonyodik és veszít a feszességéből, rugalmasságából. A felületi réteg (a hüvelyhám) a szervezet ösztrogéntartalmára különösen érzékeny: nemcsak az onkológiai, vagy nőgyógyászati műtéteket követő drasztikus hormonszint változás, hanem az évek során fokozatosan csökkenő ösztrogénszint is olyan tünetek megjelenésében nyilvánul meg, mint a hüvelyszárazság, kellemetlen viszkető érzés, vagy akár fájdalom, illetve gyakori felfázásszerű tünetek. Szülés után zavaró jelenség a legkisebb fizikai terhelésre megjelenő stressz-inkontinencia, mely a nők nagy százalékának teszi kellemetlenné a mindennapjait.

Hogyan hat a DEKA frakcionált lézere?

A MonaLisa Touch kezelés során a hüvelybe felvezetett vékony eszköz továbbítja a lézer fényét a hüvelyhámra. A lézersugár a hámon apró lyukakat ejt, mely mozgósítja a szervezet gyógyító mechanizmusait, így az apró sérülések órák alatt eltűnnek, s közben felfrissül a hám sejtállománya. A kezelést követő hetekben a hüvely fala intenzív növekedésbe kezd, rétegenként megújítva a meggyengült szerkezetet. A kezelés nem jár fájdalommal, az apró sérülések az intenzív hatáshoz szükségesek, a gyógyulás pedig hegmentes.

Miért kell 3 kezelés?

A MonaLisa Touch protokoll szerint az első kezelés során igen finom beállításokkal dolgozunk, hogy az elvékonyodott rétegeket a lehető legnagyobb biztonságban „ébresszük fel”, s tegyük alkalmassá az intenzívebb beavatkozásra. 1 hónappal később a lézer beavatkozási mélységét a kétszeresére, a harmadik alkalommal pedig a háromszorosára növeljük, mert az időközben megerősödő rétegek nagyobb intenzitást is elbírnak. A nagyobb energiájú lézersugár erőteljesebben melegíti fel a hüvelyfal kollagénjét, így a feszesítő és hüvelyszűkítő hatás a kúra végére teljesedik ki.

Valóban megváltozik a hüvelyflóra és elmúlhatnak a felfázásos tünetek is?

Bár már az első kezelések során megfigyelték ezt a pozitív jelenséget, a magyarázatra csak később derült fény. A MonaLisa Touch kezelés hatására megújuló hámnak megnő a glikogéntartalma, s a hámsejtek folyamatos leválásának köszönhetően ez a szénhidrát a hüvelybe kerül. A glikogén tejsavvá alakul, mely a lehető legtermészetesebb módon alakítja ki a hüvely egészséges, savas pH-értékét. Ebben a közegben a Lactobacillusok újra képesek szaporodni, s elnyomják a kellemetlen felfázásos tüneteket okozó baktériumokat. Tapasztalatunk szerint egyre többen veszik igénybe a kezelést olyanok, akik eddig más módszerekkel nem, vagy csak időlegesen tudták a problémát megoldani.

Hosszan fenntartható az elért komfortos állapot?

Igen, a pácienseink a teljes kúrát követően évente egyetlen fenntartó kezelést szoktak igénybe venni, ami tartósítja a kedvező állapotot. Súlyosabb kezdeti tünetek esetén az első kúrát újabb, 3 kezelésből álló kúrával egészítjük ki egy, vagy akár fél év múlva.

Hol vehető igénybe a MonaLisa Touch kezelés?

Budapesten, a klinikánkon a kezelést szülésznő végzettségű munkatársunk végzi, így a hölgyek intim problémájukkal a lehető legjobb kezekben vannak. A bejelentkezéskor célszerű jelezni, hogy MonaLisa Touch kezelés érdekli, így néhány napon belül sor kerülhet rá. A kezelés nem hosszabb és nem kellemetlenebb, mint egy nőgyógyászati vizsgálat. Budapest mellett Győrben, Szegeden, Pécsett és Debrecenben működő lézerklinikákon érhető el a kezelés. Fontos, hogy a DEKA cég módszerét keressék, mely az összes felsorolt tünetet egyidejűleg kezeli, s a hüvelyhámot körkörösen újítja meg, így nem kell különböző drága, kombinált kezelésekben gondolkodni.

További információ a kezelésről:
https://www.drderm.hu/portfolio-view/monalisa-touch-vagina-rejuvenacio-huvelyszukites/
További információ a készülékről:
https://www.drderm.net/deka-lezerek-es-ipl/smartxide-touch-co2-intim-lezer

Elérhetőség:
Dr Derm Bőrgyógyászati Anti-Aging Központ, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet
1026 Budapest, Fillér utca 33.
Telefon: 06 1 336 0077, 06 1 316 7677, 06 70 770 2663
www.drderm.hu