Sztárok lakberendezési márkáival dekorálhatjuk az otthonunkat

Mert egy hollywoodi híresség ágyneműjében még az álmunk is édesebb lehet.

Ma már meg sem lepődünk, ha egy énekesnő saját sminkmárkával rukkol elő, vagy ha egy színésznő ruhakollekciót dob piacra. És mi a helyzet a lakberendezéssel? Ugyan nem hemzseg világsztároktól ez az ipar, de aki Oscar- vagy Grammy-díjas hírességek darabjaival díszítené az otthonát, annak is bőven van miből válogatnia…

Paloma Home

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy Paloma Faith lakberendezési márkát indított, ennek pedig nemcsak az énekesnő rajongói, de az állatminták és a vintage hatású dekorációk szerelmesei is örülhetnek. Az angol sztár számára különösen gyümölcsöző volt a karantén: nemcsak második gyerekének adott életet, de felvette új albumának hanganyagát, és még egy rakás lakberendezési terméket is volt ideje megtervezni és legyárttatni. A Paloma Home darabjai a maximalista stílust éltetik, az ázsiai hangulat pedig egyértelműen az énekesnő kínai és koreai filmek iránti szeretetéből fakad.

Olivia Palermo X Sicily Hill

A street style koronázatlan hercegnője, Olivia Palermo több limitált szépség- és divatkollekció születésében működött már közre, nemrég azonban új területen próbálta ki magát: kedvenc luxusgyertyamárkája, a Sicily Hill kérése segített megalkotni egy olyan gyertyát, amelyet az aperitifek, vagyis a vacsora előtt felszolgált alkoholos italok ihlettek. Az exkluzív illat a Citrus Blossom, vagyis a citromvirágzás nevet kapta, illata ennek megfelelően a friss szicíliai citromot idézi. A gyertya igazán elegáns, vadászzöld üvegben érkezik, könnyen el tudjuk képzelni, ahogy a fénye mellett vacsorázunk…

Iris Apfel X Lowe’s

A belsőépítész-divatikon és az amerikai lakberendezési áruházlánc is idén ünnepli a 100. születésnapját, ennek apropóján pedig összeálltak, hogy piacra dobjanak egy közös kollekciót, amelyet Iris Apfel legendásan színpompás stílusa hat át. „Mindig is úgy hittem, hogy a legfontosabb elemei a lakberendezésnek, hogy hagyjuk önmagunkat érvényesülni – mondta Iris Apfel a sajtóközleményben. – Mivel a Lowe’s és én is centenáriumot ünneplünk, reméljük, hogy sikerül arra ösztönöznünk az embereket, hogy legyenek karakteresek, és kísérletezzenek bátran a következő száz évben.”

Diane Keaton X Aidan Gray

Az Oscar-díjas színésznő öltözködési stílusáért évtizedek óta odavagyunk, soha meg sem kérdőjeleztük volna, hogy a lakberendezéshez is van érzéke. Ennek ékes bizonyítéka a nagyjából másfél éve debültált lámpaernyő-kollekciója, amelyet a luxusbútorokat készítő Aidan Grayjel közösen álmodott meg. Fekete-fehér csíkok, tyúklábminta, márványerezet – csupa olyan printek, amelyekért Diane Keaton rajong. „Több árnyalat és minta is hasonló ahhoz, mint amilyenek az otthonomban is megtalálhatók” – nyilatkozta a színésznő.

Flower Home

Drew Barrymore is valóságos multitalentum: színésznő, producer, műsorvezető, szépség- és divatmárkája, valamint saját magazinja is van, sőt egy éve már az általa tervezett ágyneműben is álomra hajthatjuk a fejünket! A Flower Home-nak eddig két kollekciója jött ki, utóbbi 130 darabból áll – a müzlistáltól az asztalterítőn át a tapétáig –, és a Walmart áruházlánc árusítja. „Olyan kollekciót szerettem volna, amely azt az érzést kelti, mintha a világ különböző tájairól válogattam volna össze – mesélte Drew Barrymore a People magazinnak. – De a legfontosabb az volt, hogy színpompás legyen, hiszen egy otthonnak vidámságot kell árasztania, és olyan hangulatot, ami inspirál.”

(Kiemelt kép: Getty Images)