Öntözz akkor is, amikor távol vagy a kertedtől! (x)

Július a nyaralások hónapja: te tudod már, hogy fogod gondját viselni a növényeidnek?

A megfelelő öntözés elengedhetetlen ahhoz, hogy növényeid és pázsitod zöldellők és egészségesek maradjanak – még akkor is, ha te épp nyaralsz valahol. A GARDENA minden eszközt biztosít ahhoz, hogy növényeid öntözése még a távollétedben is hibátlanul, víztakarékosan működhessen.

Egy nyaralás alapos megtervezése számtalan kérdést vet fel: mi legyen az úti cél, mennyi ideig tartson, mit kell bepakolni… na és persze, hogy ki fogja addig gondját viselni az otthoni növényeknek. Kiváló megoldás lehet egy automatikus öntözési rendszer használata, mint amilyen a GARDENA automata öntözőkanna készlet, amivel egyszerre akár 36 cserepes növény is öntözhető. Ráadásul a három különböző vízmennyiséget kínáló cseppelosztóval biztosítható az igény szerinti öntözés, figyelembe véve az egyes növények eltérő vízigényét. A jó öntözés egyben víztakarékosságot is jelent, ebben sem szenved hiányt ez a készlet.

Növényeid a távollétedben is igénylik azt a törődést, amit megszoktak tőled: a túl-, vagy alulöntözés gyorsan tönkreteheti kedvenc virágaidat, növényeidet. A GARDENA AquaBloom napelemes csepegtető akár 20 növényről is képes gondoskodni, ráadásul úgy, hogy te határozhatod meg a gyakoriságot és a vízmennyiséget. És mint a neve is sejteti, napenergiával működik, így a víztakarékosság mellett a villanyszámlán is spórolhatsz.

Galéria | 8 kép

Öntözz akkor is, amikor távol vagy a kertedtől! (x)

Öntözz akkor is, amikor távol vagy a kertedtől! (x)

Fotó megosztása:

Természetesen előbb-utóbb minden nyaralás véget ér, de a hőséggel és az öntözéssel járó fáradalmak megmaradnak: vagy mégse? A GARDENA automata öntözési megoldásai akkor is hasznosak, amikor már otthon van a család: és miért ne tölthetnék olyasmivel az idejüket, ami valóban örömet okoz nekik? A GARDENA esőztetőrendszer tagjai észrevétlenek, hiszen ezek a talajba süllyesztett esőztetők miután elvégezték feladatukat, ismét eltűnnek a föld alatt. Így lesz a lehető legtöbb szabadidő mellett is tökéletes a gyepminőség!

Ha pedig nem csak a gyepedről szeretnél gondoskodni (akár otthon vagy, akár valahol máshol), de az erkélyed, teraszod, zöldségeskerted, vagy virágágyásod növényeiről is, és mindemellett a vízzel is szeretnél takarékoskodni, akkor a GARDENA Micro-Drip rendszer ideális választás lehet számodra. A Micro-Drip rendszer csepegtető öntözéssel pontosan adagolható az egyes növények számára a megfelelő vízmennyiség. Ez egyéni, precízen az igényekhez igazított, gazdaságos öntözést eredményez.

Van arra is lehetőség, hogy az öntözés még rugalmasabb legyen, és hogy még inkább megfeleljen az egyéni igényeknek: a GARDENA öntözőkomputerek akár hat különböző, egymástól független öntözésre is beállíthatók. Az öntözés kezdete, időtartama és napjai programozhatók, így nagyon rugalmas terveket lehet beállítani az egyéni kívánalmak szerint.

Természetesen a hatalmas hőség akkor is lehet elviselhetetlen, ha épp nem az öntözésben melegszik fel a kerttulajdonos: egy párásító készlet akár 6° C-al is csökkentheti a kinti hőmérsékletet, egy kerti zuhannyal pedig az egész család felfrissülhet a kertben.

A szokásosnál kicsit hosszabbra nyúlik a nyaralás? Ebben az esetben nem csak a megfelelő öntözésről, de a fűnyírásról is gondoskodni kell valahogy: a GARDENA robotfűnyírók időjárástól függetlenül, egész nap dolgoznak, tökéletes pázsitot varázsolva, sőt, akár még távolról is irányíthatók!

A GARDENA bármilyen öntözési igényhez tud ajánlani egy megfelelő öntözési rendszert: meglocsolni a pázsitot, pontosan megöntözni a virágágyásokat, sövényeket és cserepes virágokat az erkélyen, illetve a teraszon – mindezt automatikusan, amikor csak szeretnéd.