Védjük meg szívünket!

A tartós fáradtság nem csak mentálisan, de fizikailag is rendkívül megterhelő, és akár szívizomgyengeség is állhat a háttérben.

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

A hirtelen meleg berobbanásával, sokkal gyengébbnek, fáradtabbnak érezhetjük magunkat. Legszívesebben egész nap a hűvös szobában pihennénk hűsítő italokat kortyolgatva. Alig várjuk már az estét, hogy végre lepihenjünk, de a nagy meleg miatt könnyen előfordulhat, hogy álmatlanul forgolódunk, és hiába számoljuk a bárányokat újra és újra, nem jön álom a szemünkre. A tartós fáradtság aztán az egész napunkra kihathat: dekoncentráltakká válhatunk a munkahelyen, kevesebb türelmünk van a gyerekekhez, a sportról pedig hallani sem akarunk. A testmozgás (ami nem túl megterhelő) pedig sokat segíthet abban, hogy jobban és pihentetőbben aludjunk éjszaka. Akár egy nagyobb séta is megteszi korán reggel vagy estefelé, amikor biztosan nincs tikkasztó meleg, az úszás pedig kifejezetten jól esik ilyenkor. A megfelelő folyadékbevitelre is figyeljünk oda, melegben 2 liter vizet (az édes, cukros italokat inkább kerüljük) minimum fogyasszunk el. A táplálkozáson is sok múlik, hiszen egy fehérjében és lassan felszívódó szénhidrátban gazdag reggeli erőt adhat a naphoz, még ha nagyon nyúzottan is ébredünk. A szakemberek azt javasolják, hogy akármennyire is jó ötletnek tűnik a délutáni kávé vagy fekete tea fogyasztása, inkább mondjuk le róla, mivel ezek az italok stimulálják a szervezetet, és megnehezítik az esti elalvást.  A vitamin- és ásványianyag-hiány is problémát jelenthet – ebben az esetben ezeket mindenképpen pótolni kell. Ilyenek pl. a C-vitamin, B-vitaminok, D-vitamin, cink, magnézium, vas.

A két védő: kálium és magnézium

Sokan nem tudják, de a hosszan tartó, indokolatlan fáradtság a szívizomgyengeség egyik előjele is lehet.  A Panangin® Forte hatóanyag-kombinációja segíti a megfelelő szívműködést és hozzájárul a szív- és keringési rendszer egészségéhez. A Panangin® Forte segítségünkre lehet a mindennapokban, hiszen megfelelő mennyiségben tartalmaz magnéziumot és káliumot, amelyre szívünknek nagy szüksége van. A kálium ugyanis minden komolyabb biológiai folyamat nélkülözhetetlen alkotóeleme; így például a keringésé, a szív, a vese és az izmok működéséé, hozzájárul a csontok és a fogak felépítéséhez, az idegrendszeri jelek továbbításához, valamint elősegíti a tápanyagfelvételt is. Hasonló módon a magnézium kedvező hatással van a szívműködésre, az energiatermelésre, az anyagcserére, a vérellátásra, az idegrendszerre, illetve hozzájárul az izmok és a csontok megfelelő állapotához is. Hiányában, a fáradtság mellett ingerlékenység, izomgörcsök, gyakori fej- és hátfájás, étvágytalanság, valamint keringési panaszok is felléphetnek.

Étellel az életért

Persze arra is figyelhetünk, hogy gyakran fogyasszunk olyan ételeket, amelyek nagyban tartalmazzák az imént említett ásványi anyagokat. Ilyen például a dió, a tökmag, a kesudió, a fenyőmag – valamint a teljes kiőrlésű gabonák, az édesburgonya, a görögdinnye, a szójabab, a fekete bab, a sárgaborsó, a spenót, a banán, az avokádó, és halak. Fontos azonban, ha a fokozott, indokolatlan, és szokatlan módon jelentkező fáradtságérzetet hosszútávon is tapasztaljuk, kérjünk részletes orvosi kivizsgálást. Ne hagyjuk, hogy a fáradtság győzzön az életünk felett!

Richter Gedeon Nyrt., székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21., www.gedeonrichter.com
A Panangin® Forte recept nélkül kapható gyógyszer. Mellékhatás / Nemkívánatos esemény bejelentése és a biztonságos alkalmazással összefüggő kérdés esetén elérhetőség: +36 1 505 7032; medinfo@richter.hu.
A termék alkalmazásával kapcsolatos információkról a termekinformacio@richter.hu címen érdeklődhet.