Filmet néznél a szabadban, vagy inkább színházba vágysz, esetleg a gyerekkel mennél cirkuszba? Bármelyik program elérhető most hétvégén.

Miért szeretjük a nyarat annyira? Mert végre nem csak beltéri programok között válogathatunk. Segítünk a választásban, ha még nem tudod, merre indulj a hétvégén.

Újra nyár a Mézesvölgyben

Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár idén nyáron már ötödik alkalommal várja nézőit Veresegyházon 2021. július 3. – augusztus 29. között.  A fesztivál egy közismert musical premierjével indul. Tasnádi Csaba, Pedro Almodóvar ismert filmjéből készült musicalt állítja színpadra Nők az idegösszeomlás szélén címmel. A vendégjátékok között is érdemes válogatni: a Játékszín népszerű vígjátéka, a Menopauza négy igazi díva előadásában (Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő, Náray Erika) látható, a Győri Nemzeti Színház művészei elhozzák a humort a Primadonnák című bohózattal, a Pannon Várszínház társulata pedig a világhírű Hair musicallel örvendezteti meg a nézőket. Kern Andrást idén Hernádi Judittal láthatjuk a Válaszfalak című vígjátékban. Sőt igazi beat legendáknak tapsolhat a közönség az LGT koncerten. A programból persze nem maradhatnak ki a Veres 1 Színház népszerű kőszínházi darabjai sem, mint például az Acélmagnóliák, a Pletykafészek, az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia és a Rövidzárlat. (mezesvolgyinyar.hu)

Fotó: Mézesvölgyi Nyár

Igazi cirkusz Zamárdiban

Július 2-4. között és azután is hétvégente minden érdeklődött szeretettel vár Európa első Cirkusz Park & Resort családi élményparkja. Richter Flórián álmodott egy nagyot és meg is valósította Zamárdiban. A cirkusz élmény- és vidámparkban a nyári szezonban minden héten péntek és vasárnap között különböző programokkal szórakoztatják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Richter Flórián délelőttönként a felelős állattartatásról tart előadást, de bohóc- és artistaszámokkal is készülnek az előadók. (cirkuszparkzamardi.hu)

Fotó: Cirkusz Park & Resort

Játék az egész világ

Ha már Balaton, akkor Tihany! Sokak örömére idén is megrendezik a Bujtor István által életre hívott Tihanyi Szabadtéri Játékokat. A róla elnevezett szabadtéri színpadon, a Belső-tó partján, csodálatos környezetben színvonalas és népszerű előadásokat tekinthetnek meg a színház és koncertkedvelők. Mindenkit várnak július 2. és augusztus 28. között. A Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai minden csütörtökön, pénteken és szombaton láthatók. (tihanyiszabadterijatekok.hu)

Fotó: Tihanyi Szabadtéri játékok

Mozi a csillagos ég alatt

A Garden Budapest ingyenes filmekkel várja a filmrajongókat a kertmoziban. Szombaton Quentin Tarantino klasszikusát, a Ponyvaregényt láthatjuk újra, de szerdától szombatig számos alkotást élvezhetünk a csillagos ég alatt. A kertmozi a Garden Beach homokos területén található, érdemes kényelmes szerelésben érkezni, és a szúnyogokra is gondolni, hogy semmi ne zavarja meg a kikapcsolódást. (budapestgarden.com/kertmozi)

Fotó: Garden Budapest

Kiemelt kép: Getty Images