A férjről, Darren Le Gallóról nem sokat hallhatunk, de az biztos, hogy színésznő feleségét a tenyerén hordozza.

Akármiben is játszik Amy Adams, alakítása mindig zseniális. A 2016-os Érkezés (Arrival) című filmben nyelvész szakemberként igyekszik a földönkívüliekkel kapcsolatot teremteni, a 2014-es Nagy szemekben (Big Eyes) pedig Margaret Keane festőnőt alakítja az ’50-es évek Amerikában, és egy elnyomott kapcsolat mindennapjaiba enged betekintést. Legutóbb pedig egy agorafóbiás nő küzdelmét játszotta el a Nő az ablakban (The Woman in the Window) című filmben, természetesen zseniálisan. A Netflixen megtekinthető thriller egy olyan nőre összpontosít, aki a lakásából tanúja lesz egy gyilkosságnak, és ezt igyekszik bebizonyítani a környezetének.

A nehezített pálya az, hogy betegsége miatt képtelen elhagyni otthonát, és a rendőrök szemében is hendikepesnek minősül.

A film nagy részében köntösben és pizsamában látható, és csak kislánya tartja benne a lelket, akit a volt férje nevel. Nem szpojlerezek tovább, a történetet mesélését itt befejezem. Véleményem szerint bár a film csak a közepesnél egy hajszállal jobb kategória, Amy játéka jeles, vagy inkább kitűnő.

A híres festő

Amy valódi élete egészen más, mint a filmbeli Anné, mondhatjuk azt: pont az ellenkezője. Kiegyensúlyozott házasságban él, boldog anya, sikeres színésznő.

Ehhez természetesen egy Darren Le Gallo nevű férj is szükséges, aki maximálisan támogatja Amy karrierjét.

Ezt bizonyítja, hogy az évek során több filmforgatásra is elkísérte, több tucat díjkiosztón is büszkén vonult mellette. A német születésű, 47 éves Le Gallo szintén színész végzettséggel rendelkezik, több amerikai produkcióban is játszott, sőt feleségével együtt szerepeltek a 2014-es Lullaby című alkotásban. Darren azonban a színészet helyett inkább ecsettel dolgozik, és büszke tagja az amerikai kortárs művész elitnek, világszerte imádják a férfi lenyűgöző festményeit.

A nagy találkozás

Le Gallo 1996-ban a texasi Abilene Christian University-n szerezte festészeti diplomáját, majd 2001-ben Los Angelesbe költözött és akkor találkozott először Amyvel, akivel együtt tanultak színészetet. Adams korábban a Vanity Fairnek örömmel emlékezett vissza a kezdetekre. „Akkor nekem is volt barátom és Darren is mással járt. Közös jeleneteink is voltak, és már akkor kedveltem, de én akkor nagyon az órákra koncentráltam.” A két pályakezdő színész 2002 óta alkot egy párt, és szerelmük azóta is töretlen, kapcsolatuk botrányoktól mentes, ami Hollywoodban ritka, mint a fehér holló. Boldog életüket Instagram-oldalukon is követhetjük, mert sztárok ide vagy oda, magánéletükbe is szívesen engednek betekintést.

2001. Amy és Darren a színész iskolában

Itt még nem voltak egy pár, de már akkor nagyon kedvelték egymást, és a színpadon is nagy összhangban dolgoztak.

2006. márcuis 5. Első hivatalos megjelenésük

Fotó: Getty Images

Amyt ebben az évben Oscar-díjra jelölték a Legjobb mellékszereplő kategóriában a Junebug című filmbeli alakításért, a gálára párja, Le Gallo is elkísérte. Noha a színésznő akkor nem vihette haza az arany szobrot, az éjszakát szerelmével töltötte a Vanity Fair after partiján.

2008. április – eljegyzés

Fotó: Getty Images

Hat év után Le Gallo gyűrűt húz szerelme kezére, aki bár boldogan mondott igen, csak nyár közepén árulta el a hírt a sajtónak. Mindenki arra volt kíváncsi, vajon terhes-e, amit ezzel a határozott nyilatkozattal zárt le: „Nem, nem vagyok terhes. Meg tudom erősíteni. Ahogyan azt is, hogy négy hónapja menyasszony vagyok.”

2010 – Kisbabájukat várják

A színésznő 2010. május 15-én világra hozta Aviana Olea Le Gallo nevű kislányukat, a pár első (és eddig egyetlen) gyermekét. Azóta Le Gallo több képet is megosztott Avianáról és a „legjobb ajándéknak” nevezte; lányát és feleségét pedig „két angyalomnak”.

2015. május 2. – Összeházasodnak

13 év után Amy és Gallo egy szép tavaszi napon kimondták egymásnak a boldogító igent. A pár mindig is tavaszi vagy őszi esküvőt szeretett volna, amit folyamatosan kénytelenek voltak eltolni a színésznő zsúfolt munkarendje miatt. „Én egy laza és családias esküvőre vágyom” – nyilatkozta Amy két évvel a nagy nap előtt. Végül pont olyan lett, ahogyan elképzelték: egy meghitt ceremónia (csak a közeli hozzátartozók és családtagok vettek részt) keretében kötötték össze hivatalosan is az életüket, amelyről a sajtót teljesen kizárták. Ezt a képet is csak hat év múlva osztotta meg a büszke férj és apa. 

2020. április – Amy betekintést enged a karantén-életükbe

Ezzel a fotóval kívánt mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, és tudatta a rajongókkal, hogy jól vannak

2021. május 9. – Anyák napja

A családapa ezzel a képpel emlékezett meg anyák napján, amiben csodálatát fejezte kislánya iránt. Szerencsésnek érzi magát, amiért részese lehet Aviana feltétel nélküli szeretetének.

2021. május 16. – Büszkeség

Amy az Instagramon is felköszöntötte gyönyörű kislányukat, aki idén 11 éves lett. Anyukája bejegyzése alapján Avianának remek humorérzéke van és rendkívül intelligens. Ilyen egy büszke édesanya. 

2021. június – Apák napja

A színésznő így köszöntötte szerelmét Apák napján. Tagadhatatlan a boldogságuk.     

Kiemelt kép: Getty Images