Még nincs késő felvenni a ritmust, és élvezni a jó időt, a megannyi kikapcsolódási lehetőséget.

A szerkesztőség tagjai segítenek megtalálni a hozzád leginkább passzoló belföldi fesztiválokat, éttermeket, kirándulásokat.

BOLDOGkisfalud Feszt – bor, zene boldogság

Lecsurogni kishajóval a Bodrogon, közelről csodálni a felszálló kócsagokat, az esti nyárban, finom Tokaj-hegyaljai bort kóstolni? Mindehhez zenei csemegéket fogyasztani, kézművesek kínálatából válogatni? Ilyen egy természetközeli, ugyanakkor családi programokat kínáló gasztronómiai és zenei fesztivál június 25-27 között, ahol a gyerekek bábelőadásokat nézhetnek, interaktív játékokat próbálhatnak ki, mi, felnőttek pedig este többek között az Anna & the Barbies vagy a francia Les gars dans l’coin zenéjét élvezhetjük. Bodrogkisfalud első fesztiválján a Bodrog Borműhely, a Bott, a Hiteles Literes – Takács Lajos, a Breitenbach, az Illés, a Carpinus, a Dereszla, a Hangavári és a Szélkiáltó borászatok remek borait kóstolhatjuk, az ételkínálatot a Kisfalucska bisztró, a Fakapu és A leves gasztroműhely biztosítják. A világversenyeken minősített Seven Hills Distillery portáján a Tokaj gin kóstolást se hagyjuk ki, ahol a Dynamite Dudes még a gitárt is lángra lobbantja! (Eszes Andrea)
További információ: boldogkisfaludfeszt.hu 

Fotó: BOLDOGKisfalud Feszt

A mesekönyv inspiráció

Akik ismerik az Anna, Peti és Gergő valamint a Brúnó könyveket, számos gyerekbarát program és kiránduló tippet találhatnak bennük: míg az előbbi a fővárosba született testvérekről, utóbbi egy frissen ideköltözött, Budapest nevezetességeit felfedező kisfiúról és családjáról szól. Minden állomást végigjárni egy teljes nyári program.
(Oláh-Koppány Andrea)

Fotó: PixaBay

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva 

Augusztus utolsó hétvégéjén (augusztus 27-29.) Szentendre főutcájára kiteszik az öreg kanapékat, foteleket, az itt lakók jó része is kinyitja háza és kertje kapuját. Családias, ötletes, fergeteges, színes, ízes, hangos, zenés és táncos búcsúztatása a nyárnak. (Hulej Emese)
További információ: szentendreejjelnappalnyitva.hu

Fotó: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva

Bakonynánai Római fürdő

A Kéktúra útvonalán, csodálatos kirándulás végén vadregényes fürdőzés várja a túrázókat, ami különösen jól esik a forró, nyári napokon. Törülközőt vinni kötelező! (Martinez Andrea)

Fotó: Bakonynána Község Önkormányzata

Paloznaki Jazzpiknik

Mindenki itt van, aki számít júliusban; nemcsak a nagyszerű street foodok és a minőségi borválaszték miatt, hanem mert a zenei kínálat is évről évre lenyűgöző. Idén a nemzetközi sztár, Caro Emerald lemondta a fellépését, de sebaj: van nekünk akkora sztárunk, hogy beénekli a Balaton keleti medencéjét is akár. Rúzsa Magdi lesz a jazzpiknik headlinere. Időpont: július 29-31. (Bus István)
További információ: jazzpiknik.hu

Fotó: Paloznaki Jazzpiknik

Művészetek Völgye

Végre újra a régi, jól megszokott formájában kerül megrendezésre a Művészetek Völgye (időpont: július 23-augusztus 1). 10 nap öröm a csodálatos Balaton-felvidéken: Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden. Ahol a természet és a művészet találkozik, és 10 napon keresztül kéz a kézben jár. Pontosan 2039 program közül választhatunk: lesz színház, irodalom, koncertek, beszélgetések, hagyományőrzés, zöldprogramok. A gyerekek sem fognak unatkozni, őket is számos, lenyűgöző elődadás várja. Kár lenne kihagyni. (Sinkó Edit)
További információ: muveszetekvolgye.hu

Fotó: Művészetek Völgye

Kiemelt kép: Getty Images