A legstílusosabb szurkolói kollekciók, amelyekben végigizgulhatjuk a nyár sporteseményeit.

Az idei nyár különleges a sport szerelmeseinek, hiszen jelenleg éppen nézők milliói szorítanak kedvenceiknek a labdarugó-Európa-bajnokságon, majd július 23-án kezdetét veszi a 32. nyári olimpia Tokióban. Ezekre a hetekre a teraszok, a bárok, a nappalik szurkolói szentélyekké válnak – amit a barátok szinte minden nap meglátogatnak –, a piros-fehér-zöld pedig beborítja az egész országot. De hogyan drukkoljunk igazán stílusosan a magyaroknak? Szerezzünk be egy-egy darabot a magyar márkák fantasztikus szurkolói kollekcióiból! 

Anka Fans

A kánikulában jól jöhet egy sikkes, kézzel készített legyező, hát még egy olyan, amely trikolorban pompázik! Az Anka Fans alapítói, Bujdosó-Nagy Bianka és Jónás László már az év elején elkezdtek dolgozni a szurkolói kollekción, amelyben kifinomultan ötvözték a magyarok három kedvenc színét, a pirosat, a fehéret és a zöldet. A webshopban többféle modellből válogathatunk: a kisebb, összecsukható Palm Mini darabok pirosban és zöldben, míg a fehér Pebble Ria legyezők fehérben érhetők el. Előbbi kizárólag környezetbarát bambuszból, míg utóbbi részben papírból készült, műanyagot nem tartalmaznak. Az elegáns legyezőket a sportszezon után sem kell eltennünk, hiszen a nemzeti pomponokat könnyedén lecserélhetjük: az Anka Accessories Package-ek különböző variációkban tartalmaznak pomponokat, így az öltözékünknek megfelelően váltogathatjuk a legyezőnk színeit.

Fotó: Anka Fans

Dorko

A Dorko évek óta azon dolgozik, hogy a magyar sportolók hazai márkában léphessenek a pályára – bárhol is versenyezzenek a nagyvilágban –, a szurkolók pedig egy emberként szoríthassanak a lelátókról vagy épp otthon, a televíziójuk képernyője előtt. A hazai tervezői csapatmunkának, valamint a sportszövetségek és az egyéni sportolók visszajelzéseinek köszönhetően folyamatosan bővül a Dorko Hungary kollekció. Az idei különleges nyárra – a labdarúgó-Európa-bajnokságra és az olimpiára – szurkolói mezzel és Dorko Hungary pop-up üzlettel is készült a sportmárka. A széles kínálatból könnyedén összeállíthatjuk a teljes szurkolói szettünket, így nincs más hátra, mint: egy emberként előre!

Fotó: Dorko

NUBU

A tokiói olimpia és paralimpia hivatalos formaruháit a NUBU készíti, de a márka vezető tervezője, Garam Judit a szurkolókra is gondolt, és megálmodott egy, a magyar zászló színeiből inspirálódott kapszulakollekciót a sportrajongók számára. „A kollekció környezetbarát módon, a fenntarthatóságot végig szem előtt tartva született. A dizájn egy része olimpikonjaink és paralimpikonjaink hivatalos formaruhája nyomán született. A kollekcióban a magyar zászló szimbolikus színei és formavilága is megjelenik a különböző fazonok sziluettjeiben – ötvözve a dizájnerdarabokat a NUBU márkára jellemző minimalizmussal” – mondta el Garam Judit, aki azt is elárulta, hogy a tervezés során a fogadó ország kultúrája iránti tisztelet kimutatása is fontos volt számukra.

Fotó: NUBU

(Kiemelt kép: Getty Images)