Korčula, a sziget, aminek bakancslistán a helye (x)

Ha nyugalomra, feltöltődésre és életre szóló élményekre vágysz, akkor látogass el Korčula szigetére, ahol megelevenedik a múlt és kikapcsol a jelen! Mi mindent rejt magában a Dél-Dalmácia partvidéken található kis ékszerdoboz? Elmondjuk!

Szívünk szerint a nyaralást – utazz akár önállóan, családi körben, vagy baráti társasággal – mindenki számára kötelező programmá tennénk! Egy utazás az elindulás pillanatától kezdve alkalmas a közös élmények megtapasztalására. Manapság pedig különösen szükségünk van arra, hogy olyan új élményeket gyűjtsünk, melyek feloldják az elmúlt év bezártságát és kizökkentenek a hétköznapokból.

Ha idén valami egészen különlegesre vágysz, ahol a természet, a kultúra és a gasztronómia tökéletes összhangban áll egymással, nem is kell messzire menned! Mi megtaláltuk a tökéletes úti célt: Korčula szigetét, Horvátország egyedülálló ékszerdobozát, ahol garantáltan lehetőséged van feltöltődni!

Ismerd meg, fedezd fel, éld át és hozd haza a tengeri népek életigenlő, pozitív szemléletét!

Korčula, a megfáradt test és lélek gyógyítója

Ha szeretnél delfinekkel kísért kompon utazni, reggelente kabócák hangjára, sirályok énekére és a tenger barátságos morajlására ébredni, akkor Korčula a lehető legtökéletesebb választás a kikapcsolódásra. Horvátország egyik legzöldebb és legcsendesebb szigetén ráadásul egyedülállóan kristálytiszta a tenger, strandjai pedig nyugodtak, zsúfoltságtól mentesek. És hogy teljes legyen a chill out érzés, szélmentes estéken akár a Tejutat is láthatod az égbolton.

Galéria | 9 kép

Korčula, a sziget, aminek bakancslistán a helye (x)

Korčula, a sziget, aminek bakancslistán a helye (x)

Fotó megosztása:

A háborítatlan csendet számos történelmi látnivaló teszi színesebbé, ahol – amellett, hogy kötelezően ajánlott megismerni az itt élők szokásait – érdemes magunkba szívni a dalmát életérzést, hogy aztán sok pozitív energiával, testileg-lelkileg feltöltődve térhessünk haza nyaralásunkból. Ha a barátságos helyiek meghívnak egy bocsa partira (amely vasárnaponként szinte kötelező közösségi és sportélmény), vagy saját borukkal kínálnak, ne utasítsd vissza!

A dalmát konyha nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: friss alapanyagok, minimális, mindenhol megtermő fűszerek, finom helyi olíva és bor. Amit itt egyszer megkóstolsz, sosem feledsz!

Dél-Dalmácia ízei egyet jelentenek a helyben sajtolt olívaolajjal, az Adria mélyének és a folyóknak a legfrissebb halaival és kagylóival, valamint az első-osztályú borokkal. A dalmát konyha alapvetően az egyszerű elkészítési módokon alapul Korčula szigetén is.

Korčula szigetén az ételek készítése megfelel a modern táplálkozási trendeknek, amelyek közé tartoznak az egészséges ételkészítési módok (főtt és grillezett ételek), továbbá a hal, az olívaolaj, a zöldségek használata. Nem véletlen, hogy még az átlag európai körülbelül 2 liter olíva olajat fogyaszt el évente, Korčula-n ez a mennyiség átlagosan 25 liter évente. Korčula fő terméke az olajbogyó, amelyből első osztályú minőségi olíva olajat sajtolnak.

Az itteni olíva olaj íze elsőre általában meglepi az “olívát ismerőket”, majd rögtön megértik, hogy mi az oka annak, hogy errefelé az olíva nem egy főzési segédanyag csupán, hanem önálló élete van: friss fehérkenyérrel mártogatva előételként fogyasztják. Díjnyertes, minőségi és messze földön híres olíva olajaikra méltán büszkék Korčula gazdái!

Tudtad?
Korčulát helyi fehér terméskőből építették. Korčula szigetén élők nagy utazó hírében állnak, akik elsősorban hajósok. Közülük a leghíresebb Marco Polo, akinek szülőháza a helyi források szerint Korčula városában található, így kis túlzással, minden sarkon találunk egy Marco Polo tiszteletére készített emlékhelyet, ugyanis a város a világutazót – Velencével holtversenyben – saját szülöttének tekinti.

Tuti tipp, ha egy szuper szállásra vágysz:
Ebben az idilli környezetben kínál életre szóló élményeket egy magyar tulajdonban lévő szálloda, a Hotel Prišćapac Resort & Apartments, amely közvetlenül a tengerparton két étteremmel, saját félszigettel és búvárbázissal, privát stranddal, szárazföldi és vízi sportolási lehetőségekkel várja a feltöltődni vágyókat! Ne késlekedj, tervezd meg nyaralásod még ma!