Fókuszban az erős nők, a film és a kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár 2021-es számában

Reese Whiterspoon, Enyedi Ildikó, hollywoodi színésznők, Tombor Nelli... Olyan nőkről írtunk, akikre érdemes felnézni. De mit tartogatunk még nektek a nyárra legújabb különszámunkban? Kiderül képes hangolónkból!

„Lapozzatok bele” a Nők Lapja Nyár 2021-es számába a képre kattintva!

Galéria | 15 kép

Fókuszban az erős nők, a film és a kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár 2021-es számában

Fókuszban az erős nők, a film és a kikapcsolódás a Nők Lapja Nyár 2021-es számában

Fotó megosztása:

Nők, nyári fényben

A legendás hollywoodi szőkék… Na, igen. Talán náluk érhetők tetten a legmarkánsabban az elmúlt húsz év változásai. Címlapszereplőnk, Reese Witherspoon 2001-ben még dr. Szösziként, mint büszke Cosmo-lány, nyerte meg a buta, öntelt fiúért vívott filmbéli csatát (hogy aztán úgy ejtse a srácot, mint a forró krumplit). Azóta nagyot fordult a filmvilág. A színésznők – legyenek szőkék, barnák, vörösek – már nem ácsingóznak a butuska szerepek után, nem keresik a mindenható filmmogulok kegyeit. És nemcsak azért, mert már túlkorosak lennének a naiv szőke szerepére, hanem azért sem, mert kezükbe vették az irányítást. Hol vannak már a szereposztó díványok?! Próbálna csak valaki manapság intim módon közeledni hozzájuk valamiféle álomszerep ígéretével… Ez ma már elképzelhetetlen, már csak azért is, mert a színésznők nem várnak a telefonra, inkább önállósulnak, saját produkciókat gyártanak, lehetőleg olyanokat, amelyekben jól érzik magukat. És sikeresek!

Szerencsére nem csak Hollywoodban működik a recept, manapság egyre több nő valósítja meg álmait következetes elszántsággal. Ahogy Enyedi Ildikó filmrendező is, akinek ugyan sokat kellett várnia, hogy beérjen filmterve gyümölcse, de hamarosan megnézhetjük a mozikban a Füst Milán regénye alapján készült, A feleségem története című, különlegesnek ígérkező alkotását. De nemcsak erről mesél a rendezőnő, hanem korábbi munkáiról is, hiszen harminc év filmes tapasztalata áll mögötte.

Vagy itt vannak azok a nők – Juhász Anna, Szabó T. Anna és Szabados Ágnes –, akik az olvasás megszerettetéséért dolgoznak, azért, hogy a könyv mindenki életében olyan maradandó élmény lehessen, mint amilyenben ők részesülnek. A közös interjúban számos olyan művet felemlítenek, amelyet mi is bízvást ajánlunk egy-egy csöndes nyári délutánra, árnyas kerti vagy napfényes vízparti kikapcsolódáshoz.

De ne feledkezzünk meg a férfiakról sem, hiszen nekik mindig fontos helyük van életünkben, így nyári kínálatunkban is. Olvashatunk Molnár Ferencről és tehetséges leszármazottairól, aztán Mészöly Miklósról is, aki idén lenne százéves, és aki mellett – ismét visszacsatolás a másik nemhez – szintén ott állt a nélkülözhetetlen nő: Polcz Alaine. Majd ezek után merüljünk el egy másik művészeti ág világában, és gyönyörködjünk hazánk egyik leghíresebb, legkeresettebb kiválósága, Rippl-Rónai József aranyló nyarakat idéző festményeiben.

A nyár a szabadság ideje, ezért természetesen utazunk is. Közeli, elérhető célpontjaink: Sopron, Szentendre és Badacsony, de aki távolabbi vidékekre vágyik, tartson velünk a képzelet szárnyán az USA déli államai felé: New Orleanst, Floridát, Savannah-t vagy Charlestont is felkeressük.

NYÁRRA FEL!

Lazarovits Szilvia, felelős szerkesztő

A Nők Lapja Nyár 2021-es száma június 16-tól kapható!