Natalie Portman és Julianne Moore közös filmje kényes témát feszeget

Az alapján, amit eddig tudunk róla, nagyon várjuk a bemutatóját.

Néhány nappal ezelőtt jött a hír, hogy a két Oscar-díjas színésznő, Natalie Portman és Julianne Moore végre közös filmben szerepel. A May December című alkotást Todd Haynes rendezi, aki a Sötét vizeken és a Távol a mennyországtól filmeket is jegyezte. Portman egy színésznőt alakít benne, aki a Julianne Moore által játszott karakter szerepére készül. Kicsit kacifántosnak tűnik, de semmi vész, nem egy Eredetre kell készülni.

A történet

Julianne Moore egy bizonyos Gracie Atherton-Yu bőrébe bújik a filmben, aki húsz évvel korábban azzal került a pletykalapok címlapjára, hogy összeházasodott egy nála 23 évvel fiatalabb férfival, Joe-val. Portman, vagyis Elizabeth Berry a párhoz utazik, hogy tanulmányozza kapcsolatukat annak érdekében, hogy megérthesse Gracie-t, és így igazán hitelesen alakíthassa őt a vásznon.

A két színésznő egy londoni koncerten 2016-ban. (Fotó: Dave J Hogan/Dave Hogan/Getty Images )


A külső szemlélő (Elizabeth Berry, vagyis Portman) belépésével, és azzal, hogy a házaspár húszéves ikerlányai kirepülnek a családi fészekből, az amúgy is megborult családi egyensúly végleg megrendül, és az azt irányító dinamikák igencsak megváltoznak.

Joe-ról kiderül, hogy valójában soha nem dolgozta fel a fiatalkorában történt eseményeket, 36 évesen, két húszéves lány apjaként kezd el szembesülni és konfrontálódni az életével.

A történet helyszíne a festői Camden (Maine állam), ahol az igazság felfedezése, a történetmesélés szubjektivitása és egy másik ember teljes megértésének lehetősége (vagy éppen lehetetlensége) lesznek a film vizsgálódásának tárgyai. Todd Haynes rendező így mesélt arról, hogy miért akarta megfilmesíteni Sammy Burch forgatókönyvíró munkáját: „Az vonzott Sammy Burch kivételes történetében, hogy milyen türelmes, megfigyelő attitűddel vizsgál egy potenciálisan ingatag témát, és így lehetővé teszi a történet szereplőinek szokatlan finomsággal történő feltárását.” Az Oscar-jelölt rendező hatodik alkalommal dolgozik majd együtt Julianne Moore-ral, Natalie Portmant azonban először fogja rendezni. A film forgatása 2022-ben kezdődik, úgyhogy még jó ideig várnunk kell a kész alkotásra, de mindenképpen ígéretesnek tűnik.

A két színésznő meghódítja a mozikat

Julianne Moore-t jelenleg A Lisey története című Stephen King regényadaptációban láthatjuk az Apple+ TV-n. A nyolcrészes sorozatban állítólag sok átfedés van Stephen King és felesége, Tabitha King ötven éve tartó házasságával.

A színésznő két filmje már az utómunkálatoknál tart, a May Decemberrel együtt pedig 3 filmje jár az előkészületi fázisban, így az elkövetkezendő években sem kell őt nélkülzniük a rajongóknak. Natalie Portmant utoljára a 2019-es Lucy az égben című filmben láthattuk, az előttünk álló években azonban ő is sok produkcióban játszik majd. Nemrég fejezték be a Thor: Love and Thunder forgatását, amelyben újra Jane Foster bőrébe bújuk, illetve négy filmje is az előkészületeknél tart.

Kiemelt kép: Getty Images / nőklapja.hu