A szállásmegosztó platform nemcsak az ő költségeiket állja, hanem maximum három hozzátartozóét is.

Ki ne élne szívesen az egyik héten Brazíliában, a másikban Norvégiában, a harmadikban Izraelben, és így tovább – akár egy teljes éven keresztül. A nyaralókat, víkendházakat, tengerparti házakat, egyedi otthonokat és élményprogramok szerte a világon kínáló Airbnb olyan nyereményjátékkal rukkolt elő, amelyre garantáltan mindenki felkapja a fejét:

az amerikai cég 12 résztvevőnek állja, hogy egy éven át Airbnb-n meghirdetett szállásokon lakhasson – a világ bármely pontján.

A szerencsés nyertesek ráadásul akár három ismerősüket, barátjukat vagy családtagjukat is magukkal vihetik az egy éven át tartó kalandra, amely szeptemberben kezdődik. Az Airbnb nemcsak a szállások minden költségét fedezi, de biztosítja a desztinációk közötti utazást, plusz a helyi programok szervezésében is segít. Ja, és a saját otthonukat pedig erre az időre meg is hirdethetik a szállásmegosztón, így extrabevételhez is juthatnak. Túl szép, hogy igaz legyen? Pedig tényleg az, csupán annyit kell tenniük cserébe, hogy megosztják a tapasztalataikat az Airbnb-ről, hogy ezzel is elősegítsék a platform jövőbeli fejlesztéseit.

Fotó: Getty Images

A szállásmegosztó minden bizonnyal azért bátorkodott elindítani a Live Anywhere programot, mert egyértelmű, hogy egyre több cég tekint a távmunkára hosszú távú üzleti modellként. Mind több szakember válik digitális nomáddá, a munkavégzés pedig úgy is remekül megy nekik, hogy időről időre átteszik a székhelyüket más országba – és nincsenek egy bizonyos irodai asztalhoz láncolva.

Az Airbnb egyébként idén májusban komoly kutatást is végzett a témában tízezer fő bevonásával, amelyből kiderült, hogy a platformon hosszú távú bérlést választók 11 százaléka nomád életstílust folytat, míg a résztvevők 74 százaléka nyitott lenne rá, hogy eltérő helyen lakjon a munkáltatójától – a koronavírus-járvány lecsengése után is.  

(Kiemelt kép: Getty Images)