Ha már végre itt a nyár, élvezzük ki egyedül, barátokkal vagy a családdal.

Remek alkalom felfedezni az országot, nagyokat enni, fagyizni és élvezni a szikrázó napsütést. A szerkesztőség tagjai adnak most tippeket, hova érdemes ellátogatni az országban. 

Non Plus Ultra Bistro

Egy hely, ahol igazán odafigyelnek a vendégre! Egy optikus szerelemprojektje a szemüveg bolt mellé megálmodott kis bisztró. A gourmet fogások mellett, reggelire éppúgy választható fitness saláta, érlelt sonkás-kecskesajtos croissant, mint a Nagyi kakaója kiflikarikákkal. Az egyedi, kézműves, naponta változó – akár mindenmentes – sütikínálat, a diós kakukkfüves tejcsokoládés torta és yuzu citromtorta önmagában megéri a felfedezést! (Oláh-Koppány Andrea)
Cím: 1117 Budapest, Alíz u. 6/B

Fotó: Non Plus Ultra Bistro

Vuk játszóté

A Gellérthegyen található, Dargay Attila emlékét őrző rókás élménypark óriás sakk fafigurákkal, mászókás csúszdával, hintákkal, rugós motorokkal, árnyékolóval fedett homokozóval – természetesen a Vuk rajzfilmből vett jelenetekkel és szereplőkkel – remek szórakozást nyújt a kisgyermekes családoknak. Az ivókút és piknikasztal segít meghosszabbítani egy szabadtéri játéknapot. (Oláh-Koppány Andrea)
Cím: 1016 Budapest, Bérc u. 31.
bujsz.hu

Fotó: commos.wikimedia.org

Rózsakert étterem

Esztergom kevéssé ismert történelmi helyszíne a Rózsakert étterem. Talán római alapokon, de biztosan Áprád-kori falakon álló víztorony, középkori út, reneszánsz vízgép, török dzsámi és rózsakert, bástya, malomkerék és az esztergomi alsó vár leghosszabban körbejárható gyilokjárója is megtalálható a területén. Az épületegyüttes történelmi levegőjét az vendégtérből is élvezhetjük, ahol a hagyományokon alapuló, de szeretettel újragondolt konyhát visz Vidra Péter séf. (Bus István)
Cím: 2500 Esztergom, Berényi Zsigmond u. 20. 
rozsakert.restaurant

Fotó: Rózsakert Étterem

Centrum Fagyizó

Itt mindig van sós pisztácia fagylalt, ami országosan is a legfinomabb, bátran kijelenthetem! És, ha már ott járunk, akkor érdemes benézni a Gárdonyi Antikváriumba, Kárpáti Miklós boltjába, ahol minőségi kínálat vár minket. Itt válogatott ínyencségeket és a legjobb gyerekkönyveket is beszerezhetjük. (Martinez Andrea)
Cím: 2483 Gárdony, Szabadság út 16.

Fotó: Centrum Fagyizó

Megérdemelt jutalom

Szerelmesen andalogva vagy gyerekeket terelgetve, gyalog, babakocsival, kismotorral, vagy éppen futva – a tatai Öreg-tavat megkerülni minden évszakban remek program. A teljes kör 7,5 kilométer, a végére alaposan megéhezik mindenki, ezt a legjobb egy kovászos, kemencében sült pizzával orvosolni, amit a tó partján található Zsigmond Pince& Terasz szakácsai készítenek. (Jónap Rita)
Cím: 2890 Tata, Eszterházy stny.

Fotó: Zsigmond Pince& Terasz

Bory-vár

A székesfehérvári Bory-várat szokás megmosolyogni, mint a reneszánsz giccs csimborasszóját, a vasbetonból öntött magyar Disneylandet. Egészen addig, amíg el nem látogatunk a nevezett műépítménybe, amit Bory Jenő épített a hitvesének évtizedeken át. Azon túl, hogy a vár méretei impozánsak, még csak nem is művi (annyira). Továbbmegyünk: egy férfi várkastélyt épít a nőnek – mi ez, ha nem a romantika csúcsa, a szerelem klinkertéglákból kirakott emlékműve? (Bus István)
Cím: 8000 Székesfehérvár, Máriavölgy út 54.
bory-var.hu

Fotó: Bory-vár

Kiemelt kép: Getty Images