Az egyik legváltozatosabb magyar alapanyag: a túró (x)

A túró felhasználása számtalan lehetőséget rejt. A hazánkban népszerű, rögös változatát hiába keresnénk külföldön, csupán hasonlót találnánk. Kicsit savanykás ízvilága miatt az egyik legfőbb összetevője a könnyű reggeliknek vagy a hideg nyári vacsoráknak.

A magyar táplálkozási ajánlás alapján az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket kellene elfogyasztanunk. A túró tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait és rendkívül gazdag tápanyagokban. Emiatt rendkívül jól beilleszthető a diétákba és fogyókúrás étrendekbe is. A kalcium tartalma pedig nélkülözhetetlen fogaink és csontjaink épségének megőrzéséhez.

Hazánk konyhájának az egyik legkedveltebb alapanyaga a túró. A magyar tejből készült túrónak nincs párja! Itthon több évszázados hagyománya van a túrónak. A PENNY Market Sissy termékcsaládjában kizárólag magyar beszállítóktól érkezik az alapanyag, amely komoly  minőségellenőrzésen esik át a gazdag hagyomány megtartása érdekében. 

Érdemes több felhasználási lehetőséget kipróbálni, mert sós és édes formában is ínycsiklandó lehet a végeredmény. A nagy klasszikusok mellett – mint a túrós csusza, a túrós palacsinta vagy a túrógombóc – készíthetünk ízletes sós túró krémeket is. Következzen pár tuti befutó:

Zöldfűszeres túrókrém fokhagymával

Egy különleges nyári szendvics elkészítéséhez a zöldfűszeres túrókrém egy kis fokhagymával bolondítva a legjobb választás. Ha igazán gazdag kenhető krémet szeretnénk elkészíteni, akkor a körülbelül 20 dkg túróhoz keverjünk egy kis tejfölt a könnyebb kenhetőség miatt.

A túrókrém fenséges alapízét a két gerezd fokhagyma szolgáltatja, amit olívaolajon közepes tűzön párolva nyomkodjunk szét a serpenyőben. Nyugodt szívvel borsozzunk, sózzunk és ízesítsünk kedvünk szerint.

Ezután karikázzunk fel 5 dkg póréhagymát és tegyük forrásban lévő vízbe. Ezek csupán fél percig legyenek a forró vízben, majd hideg vízbe helyezve hagyjuk kihűlni őket.

Következő lépésként keverjük össze a fűszeres túróval, adjunk hozzá egy kis olívaolajat és tálaljuk tetszés szerint az elkészült ízletes túrókrémet.

Túrókrém zellerrel

 A túró kiváló párosítás nagyon sok zöldséggel. Ez alól a zeller sem kivétel. 15 dkg túrót összenyomkodunk egy tálban majd hozzáadunk egy kis tejfölt a krémesség miatt. Ezután meghámozzuk a zellert és belereszeljük az elkészült túrós krémbe. Összekeverve az ízek a lehető legjobban harmonizálnak. Ez már egy egyedi ízvilágot ad a túrókrémünknek, de ízlés szerint ízesíthetjük sóval, borssal, amivel csak szeretnénk.