Budapesti és vidéki programok is vannak bőven, amelyekre érdemes időt szánni.

A Nők Lapja munkatársai összegyűjtötték kedvenc hazai úti céljukat, programjukat, illetve csodás kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak a hétvégékre vagy akár a nagy nyári szabadságra.

Bikás park

Budapesten, a XI.kerület szívében, a három bika szobor égisze alatt található közpark rengeteg lehetőséget kínál kicsiknek, nagyoknak, két- és négylábúaknak, hiszen van itt Cyberjump trambulin park, Kalóz játszótér, akadálypályás kutyafuttató, sportfanoknak futó-, kosárlabda- illetve streetballpálya, szabadtéri kondieszközök. A vadkacsákban gyönyörködőket, a mesterséges dísztó mellett kellemes hangulatú, nagy teraszos bisztró, zéró waste léműhely és egy cukrászda csábítgatja változatos kínálattal. (Oláh-Koppány Andrea)
1119 Budapest, Bikás park

Mindig jól esik egy nagy séta a tó körül (Fotó: ujbuda.hu)

Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó

Az egyedi hangulatú óbudai kávézó bakancslistás gasztropont minden Harry Potter rajongónak. A pici, de autentikus szuterén helységben minden vendég igény szerint készítheti el saját mágikus italát, elszürcsölhet például egy vajsört, vagy az étel és italkülönlegességek közt válogatva próbára teheti varázstudását. (Oláh-Koppány Andrea)
Cím: 1034 Budapest, Pacsirtamező utca 36.

Egy kéve egy varázslatos világban… (Kép: Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó)

Pisztráng Miskolc felett

Pisztrángot enni egészséges és jó. Ha mindezt ott tehetjük meg, ahol a pisztrángot tenyésztik, majd kifogják nekünk – annak megint csak van egy különös varázsa. (Plusz még: biztosak lehetünk abban is, hogy a hal nem másodlagos frissességű.) A bükki Garadna-völgyben, ahol a kisvasút is jár, nomád körülmények között az Erdei Halsütödében lakhatunk be a pisztrángból, fél kilométerrel lejjebb azonban minőségi gasztronómiai élményben lehet részünk a Vendéglő a pisztrángoshoz bájos épületében. (Bus István)
vendegloapisztrangoshoz.hu

Minőségi gasztronómiai élmények várnak ránk a bájos teraszon (Kép: Vendéglő a pisztrángoshoz)

Lóra, csikós, lóra

Azt mondják, a Hortobágy akkor mutatja meg egyik arcát, ha csendben leguggolunk a fűben, és várunk. A másik arca megismeréséhez… nos, ahhoz lovaskocsira kell pattanni. A Mátai Ménes által szervezett pusztai fogatozáson bejárhatjuk a nemzeti park védett területeit és közel kerülhetünk legelő rackajuh-, vízibivaly- és szürkemarhacsordákhoz is, miközben testközelből próbálhatjuk meg ellesni a hortobágyi csikósok lovas kunsztjait. Ha pedig beleszerettünk a Hortobágyba, akkor térjünk vissza ősszel, és lessük meg a darvak vonulását hajnalban vagy napnyugtakor. (Dudics Emese)
visitdebrecen.com 

Ismerd meg a nemzeti park védett területeit (Kép: Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont)

Sajtimádóknak

Nemesvámoson, a Tekeresvölgyi Családi Birtokon igazi sajtmennyország várja a látogatókat. A manufaktúra kezdetektől fogva családi vállalkozásként működik, a Kovács család mára ötven magyartarka tehén friss tejét dolgozza fel hétről hétre. A karakteres, érlelt, félkemény és lágy sajtjaik a birtok zászlós termékei, de a birtokon a többi különlegességet is ki lehet próbálni. Tíz fő felett bárki számára lehetőség nyílik a személyre szabott látogatás, kóstoló megszervezésére, legyen szó óvodás, iskolás vagy felnőtt csoportról. (Jónap Rita)
tekeresvolgyi.hu

Egy különleges sajtkóstolás? (Kép: Tekeresvölgyi Családi Birtok)

Buli a Margaret Islanddel

A Margaret Island zenekar a napokban indul útnak, hogy körbekoncertezze az országot: a június 5-i, a Budapest Parkban tartandó nagykoncertjük mellett többek között Kecskeméten, Pécsen, Esztergomban, Sopronban és Nyíregyházán is találkozhatunk velük, sőt júniusban még egy ültetett koncertre is sor kerül a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán. A koncerten természetesen felcsendül a zenekar új dala is, ami a Ha elvesznél címet kapta. (Tamás Anita)
www.budapestpark.hu

Kimelt kép: Getty Images