Szabad a tér és a színpad a Margitszigeten! (x)

Június 3-án nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház. Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A teátrum Budapest zöld szívében, a csillagos ég alatt egész nyáron választékos repertoárt kínál. Az opera-, balett-, musical- és táncelőadásokon, bemutatókon, valamint klasszikus és könnyűzenei koncerteken – a hazai és nemzetközi előadók, sztárok közreműködésével – idén nyáron a korábbaiknál is gazdagabb tartalommal valódi élményt, élő művész–közönség találkozást szeretne kínálni.

Júniusi repertoár

Az idei szezon június 3-án, a nemzeti összetartozás napi, Magyar hősök, csaták és szerelmek emlékesttel kezdődik, a Nemzeti Táncszínház előadásában Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre fellépésével, majd június 5-én a teátrum klasszikus zenei sorozatát az ország legnagyobb zenei együttese és kórusa, a Nemzeti Énekkarral kiegészült Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el, Mozart kétzongorás versenyművével, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével, a második részben Carl Orff: Carmina Burana című népszerű műve csendül fel Kesselyák Gergely vezényletében, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével.

Csókkirály koncertshow

Júniusban ezután könnyedebb műfaj, a Csókkirály koncertshow következik június 9-én, melyet a már hagyományos Duna Karnevál két napja követ június 11-12-én. Június 17-én és 19-én lesz repertoáron a Puskás, a musical, ez utóbbi nap meglepetés meccsnézéssel kiegészítve. Június 25-én és 27-én operabemutató, a néhány hónapja a bécsi operaházban, a nyers realista stílusáról elhíresült, Calixto Beito rendezése Bizet: Carmen operája a Magyar Állami Operaház közreműködésével kerül színre. Június 29-én pedig Demjén koncert lesz a főváros zöld szívének nagyszínpadán.

Puskás, a musical

Könnyedebb műfajok

A 2021-es műfaji sokszínűség jegyében a színpadon a jazz, pop, elektronikus és klasszikus zenei előadók egyaránt szerepelnek. Lotfi Begi például legjobb szettjeivel érkezik, több sztárvendég, köztük Rúzsa Magdi, Radics Gigi, Lábas Viki, Császár Előd, Nika és Kollányi Zsuzsi társaságában. A Žagar 20 koncert és a Budapest Klezmer Band 30 éves jubileumához is csatlakozhat a közönség. Tóth Vera és Tóth Gabi a Budapest Jazz Orchestra kíséretében ad koncertet. Fenyő Miklós nélkül már elképzelhetetlen az évad, de lesz Best of Geszti, Budapest Bár és Dés László koncert is, aki a Pál utcai fiúkkal lép fel. A nemzetközi mezőnyből pedig a Stanley Jordan Quartet játékát élvezheti a közönség.

Klasszikus zene és opera

 A klasszikus zenei kínálatban az opera, balett, és a rendhagyó látvánnyal és tartalommal színpadra készülő évfordulós szerzők, Verdi és Mozart kiemelt figyelemre számíthatnak. A nagy szimfonikusok és kórusok előadásában felcsendülő „best of” zenei utazás az egykori bemutatók pompás helyszíneinek látványával, valamint filmrészletek bejátszásával kiegészítve válik valódi élménnyé. A már fent említett Carmen. Augusztus 20-án, az ünnep alkalmából pedig a Bánk Bán opera lesz repertoáron.

Carmen

Musical és táncelőadások

Ha nyár és színház, akkor a szervezők megadják a választás lehetőségét: A Puskás, a Hegedűs a háztetőn, a Kabaré és a Tesla musicaleket, részben a kőszínházi idényben elmaradt, és így szabadtéri bemutatóként láthatja majd a közönség, először a Margitszigeten. Az algír származású koreográfus, Hervé Koubi Odüsszeia bemutatója, és a Raszputyin bőrébe bújó orosz balettművész világsztár, Szergej Polunyin gondoskodik majd a közönség lenyűgözéséről. Caramel szimfonikusokkal kísért koncertje pedig tényleg már csak az a bizonyos hab lesz a tortán a Margitsziget tündérkertjében.

Szergej Polunyin balettművész

Családi programok

 A nagyszínpadi előadások mellett, a színház idilli környezetében hétvégeken ingyenes programokkal mesékkel, interaktív foglalkozásokkal várja a színház a gyerekeket, fiatalokat és családokat az irodalmi sétákra, a Koraesti térzene, klasszikus zenei koncertekre, az idén 110 éves víztoronyban pedig a MOME Kisképzősök kiállítására, rajz és festészeti óráikra. A teátrum készül az 1938-as életképekből kiállítással és gyereknappal, valamint az idei Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra is.

Hervé Koubi Odüsszeia

Legyen teljes a nyár, az élmény a szabad ég alatt, a Margitszigeten!

 További információ és program:
www.margitszigetiszinhaz.hu