A függönyfrufrutól Farah Fawcett hajviseletéig minden visszatért a divatba!

Időről időre minden újra trendivé válik (mé a klumpa is, erről nemrég írtunk a nőklapja.hu-n), a divat már csak ilyen. És egyre inkább úgy tűnik, hogy 2021-ben a legnagyobb visszatérők a hetvenes évek hajviseletei (biztosak vagyunk benne, hogy a Netflixen futó, a hetvenes években játszódó A kígyó című thrillersorozatnak is szerepe van benne, hiszen a főszereplő Monique minden egyes képkockán fantasztikusan fest), lássuk hát, milyen frizurákból válogathatunk, ha igazán divatosak szeretnénk lenni.

Függönyfrufru

Kutatással ugyan nem tudjuk bizonyítani, de a közösségimédia-oldalakat pörgetve és a sztárok legfrissebb fotóit böngészve is egyértelmű, hogy jelenleg a függönyfrufru a legnépszerűbb hajviselet. A lazán leomló tincsek, amelyek szépen keretezik az arcot (ugyebár innen a függöny elnevezés), szinte minden fejformához jól illenek. 2021-es sikerét annak is köszönheti, hogy sokkal kevésbé macerás, mint mondjuk az egyhosszra vágott frufru, plusz kifelé és befelé szárítva is stílusos.

Shag

Ez a tépett frizura a hetvenes évek legikonikusabb hajstílusa volt. Lényege a lépcsőzetes fazon és a kócosan dús hatás. Lehet hosszú, de érhet csak vállig is, sőt Miley Cyrus például egészen rövid verzióban viseli.

Charlie angyalai

A másik hetvenes évekbeli klasszikus, a Charlie angyalai-féle frizura. Hogy a loknijaink olyan látványosak legyenek, mint annak idején Farah Fawcettnek, lépcsőzetesen vágott hajra van szükségünk, a tincseket kifelé kell szárítanunk, majd egy alapos átfésülés után jó adag hajlakkal fixálnunk.

Minifrufru

Az idei Oscar-gála után szinte több szó esett Halle Berry frizurájáról, mint a nyertesekről (pedig az is mekkora dolog, hogy a kínai-amerikai Chloé Zhao a díj történetében a második nő lett, aki elnyerte a legjobb rendezőnek járó arany szobrot). A színésznő minifrufruja eléggé megosztotta az embereket, pedig a szemöldököt szabadon hagyó megoldás is egy néhány évtizeddel ezelőtti stílusra vezethető vissza…

Szögegyenes

Bár a hajvasalót az ezredforduló környékén kezdtük el vadul használni, az egyenes hajviselet a hetvenes években volt először trendi. Ugye, azonnal bevillant egy kép Cher derékig érő, szögegyenes frizurájáról? Ha így szeretnénk viselni a hajunkat idén, a hajvasaló izzítása előtt fújjuk be a tincseinket hővédő spray-vel, a tükörfényes végeredmény érdekében pedig egy-két csepp argánolajat is bevethetünk.

(Kiemelt kép: Getty Images)