Új rovat + mediterrán életérzés a júniusi Nők Lapja Konyhában

Végre itt a nyár! Hangoló és főszerkesztői levél a Nők Lapja Konyha 2021/6. számából.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Nyaraljunk otthon!

Azt hiszem, mindenki egyetért velem abban, hogy az elmúlt év után mindannyian megérdemelnénk néhány hétnyi önfeledt nyaralást: tengerparti sütkérezést, városnézést, túrázást – kinek mi jelenti a kikapcsolódást. Sajnos ez legtöbbünknek még mindig csak álom marad, a koronavírus okozta bizonytalanság, illetve a pénzszűke miatt rengetegen voksolnak az otthon töltött szabadságra. Tudom én, nagyon nem egyszerű feladat, de érdemes ebből a helyzetből is kihozni a legjobbat, és a munka nélküli napokat-heteket úgy tölteni, ahogy nyaraláskor tennénk. Nagyokat aludni, délig pizsamában lenni, könyvet olvasni, sétálni, napozni és fröccsözni mindenütt lehet, ha pedig a kertben vagy az erkélyen elfér egy felfújható medence, ne szégyelljünk bemászni a gyerekek mellé, a kicsik imádni fogják ezeket a pillanatokat. Aki nagyon vágyik a mediterrán életérzésre, csempéssze be a családi menübe a déli népekre jellemző fogásokat, ebben segítünk is a nyári hónapokban.

Legújabb lapszámunkban fenséges halas-herkentyűs ételeket mutatunk (olyan alapanyagokból, amelyekért nem kell halpiacra menni), de júliusban és augusztusban főzünk majd vega, illetve húsos mediterrán finomságokat is. Kiváló nyaralós program a grillezés is, ehhez remek recepteket adunk, és persze arra is van ötletünk, ha valaki a fagyizást is házilag oldaná meg. Természetesen sütünk-főzünk a júniusi piac kincseiből is, a könnyű főzelékektől kezdve a laktató salátákon át a piros gyümölcsös süteményekig mindenfélét ajánlunk. Most induló rovatunkban pedig azoknak szeretnénk kedvezni, akik a legfeljebb fél óra alatt összedobható vacsorákat keresik, így marad idejük arra, hogy beszélgessenek egy jót a családdal a tücsökciripeléses, balzsamos nyárestében.

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!