Négy ajándékötlet gyereknapra, ami garantáltan örömet okoz

Mert minden gyerek megérdemli, hogy meglepjük valamivel.

Bár az időjárás nem sok jelét mutatja annak, hogy közeleg a tavasz vége, bizony napokon belül itt van május utolsó vasárnapja, vagyis a gyereknap. Rendezvényekből és programokból ugyan még mindig nem válogathatunk olyan széles palettáról, mint a világjárványt megelőző években, de kedves, hasznos és szórakoztató apróságokkal még így is meglephetjük a legkisebbeket.

Kire ütött ez a gyerek?

A mikrobiológia nem gyakori témája a mesekönyveknek, pedig a nagyobb ovisokat és a kisiskolásokat igenis érdekli, hogy miért hasonlítanak a testvérükre, vagy miért olyan a hajszínük, mint az anyukájuknak. Vibok Ildi molekuláris biológus és gyakorló édesanya, így pontosan tudja, milyen tempóban adagolja az információkat a kicsiknek. A történet főszereplője a kíváncsi Emma királylány, aki Doki segítségével ered az öröklődés és a gének nyomába. A szuperlétra remek felvezetője lehet annak is, hogy beszélgessünk arról, miért nem baj, ha máshogy nézünk ki, mint a többiek, és miért nem kell megfelelnünk semmilyen sztenderdnek. (Vibók Ildi: A szuperlétra – Mire jó a DNS?, Pagony, 2990 Ft)

A legédesebbek

A Ghraoui tündéri, kézzel festett mackókkal rukkolt elő gyereknapra, amelyek készítése során kizárólag természetes alapanyagokat használtak – sem mesterséges aromákat, sem tartósítószereket, sem pedig telített zsírokat nem tartalmaznak a figurák. A különböző színű macik között olyan ínyencségeket találunk, mint a fehér csokoládé mandulapralinéval vagy a ruby csokoládé keksszel és málnadarabokkal. Ha május 26–28. között vásárolunk ötdarabos csokoládémackó-szettet a Ghraoui Andrássy úti üzletében vagy a WOLT applikáción keresztül, a Mattel jóvoltából egy értékes ajándékot (Barbie-babát, Matchbox autót vagy UNO junior kártyát) is választhatunk mellé. (Gyereknapi csokoládéválogatás, 3500 Ft)

Közelebb a természethez

Nagyon sok múlik a tálaláson, ha olyan ételeket szeretnénk megkedveltetni a gyerekekkel, amelyek közutálatnak örvendenek a körükben. Az alma alakú tányérból garantáltan jobban esik elfogyasztani az almagerezdeket, a vonat alakúba jól illenek a karikára vágott zöldségek, míg a mókusosat telepakolhatjuk egészséges nasikkal. A Borbolyabolt fából készült, figurás tálkái kis mennyiségben, kézzel készülnek, gyereknap alkalmából pedig 10%-os kedvezménnyel rendelhetők – akár egyedi gravírozással is. (Mókus alakú tányér, 4401 Ft)

A társasjáték-készítő

Melyik a világ legjobb társasjátéka? Hát az, amelyet a gyerekünk magának készíthet el. A magyar érdekeltségű játéktervező és -gyártó cég, a Marbushka szuper társasjátékai között van egy, amelyhez csak az alapokat adja meg: a dobozban a gyerekek megtalálnak mindent, ami álmaik társasjátékának megvalósításához szükséges (táblát, korongot, kártyát, bábukat, dobókockát). A játékszabályok lefektetése, a tábla megtervezése és a bábuk megfestése is szórakoztató lesz, hát még játszani velük. Ötéves kortól ajánlott. (Csináld magad! társasjáték, 5500 Ft)

(Kiemelt kép: Getty Images)